NINA
Volledig scherm
PREMIUM
© NINA

Meesterlijke mascara’s voor onder de kerstboom: beautyredactrice Sophie vergelijkt dure en goedkope exemplaren. “Nieuwe favoriet? Gevonden”

Mascara is een vaste waarde in het toilettasje van veel vrouwen: het geeft zelfs de meest vermoeide ogen een frisse blik. Dat maakt het een schot in de roos als kerstgeschenk voor zus, mama, vriendin of lief. Maar de ene mascara is de andere niet. Welk exemplaar geeft nu het beste effect, en is duur per se beter? Beautyredactrice Sophie onderwierp 9 mascara’s aan een kritische test, van het koopje van 1,39 euro tot de luxevariant van 48,90 euro, en laat ons weten (met) dewelke je het best uitpakt.

 1. Parfum onder de kerstboom? Beautyredactrice Sophie kiest de beste geuren, van 5 tot 300 euro. “Deze valt onmogelijk niet in de smaak”
  PREMIUM

  Parfum onder de kerstboom? Beautyre­dac­tri­ce Sophie kiest de beste geuren, van 5 tot 300 euro. “Deze valt onmogelijk niet in de smaak”

  Parfum is dit jaar hét kerstcadeau bij uitstek, want een beetje verwennerij hebben we verdiend en iedereen is blij met luxe in een flesje. Alleen is de aankoop nogal moeilijk: een lekker geurtje is hyperpersoonlijk en het aanbod overweldigend. Beautyredactrice Sophie onderwerpt verschillende parfums aan haar getrainde neus en selecteert de toppers, van erg betaalbaar (4,99 euro) tot een tikkel prijziger (300 euro). Welke geur geeft je het meeste waar voor je geld?
 1. Ho ho Hollywood! Van chignon chic tot vurig rood: 6 klassieke feestlooks voor aan de kersttafel

  Ho ho Hollywood! Van chignon chic tot vurig rood: 6 klassieke feestlooks voor aan de kersttafel

  Na een lange periode van gedwongen beauty-minimalisme (bedankt, corona) is retroglamour helemaal terug van weggeweest. Denk: zwierige eyeliner, dieprode lippen en golvende lokken. Beautyredactrice Sophie blikt terug op de gouden jaren van Hollywood. Ze toont hoe je enkele makkelijke looks kunt kopiëren en welke producten je daarvoor nodig hebt. Oftewel: hoe je de Marilyn Monroe in jezelf naar boven kunt halen. “Ben je eerder bleek? Dan staat een roodtint met blauwe ondertoon je wellicht fantastisch.”