@zebraknits en @beccynipps op Instagram
Volledig scherm
© @zebraknits en @beccynipps op Instagram

Kussens in wel erg ongewone vormen veroveren de sofa

Wanneer de buitenwereld hard en eng is, zoals nu, willen we dat onze thuis zacht en knus is. En dat vertaalt zich onder meer in kussens in huis. Véél kussens. Interieurontwerpers komen dan ook met heel wat nieuwe designs voor de donzige dingen, sommige een pak creatiever dan we gewoon zijn.

 1. Pluizig haar door het weer? Haarolie is de oplossing. Beautyredactrice Sophie test 12 dure en goedkope flesjes
  PREMIUM

  Pluizig haar door het weer? Haarolie is de oplossing. Beautyre­dac­tri­ce Sophie test 12 dure en goedkope flesjes

  Hair oiling is een trend op sociale media. Niet zo gek, want de juiste olie levert je een haardos à la Hollywood op: zacht, gezond, pluisvrij en glanzend als een spiegel. Maar welke olie koop je best? En vooral: scoort een haarolie van 9 euro evengoed als eentje van — jawel — 125 euro? Beautyredactrice Sophie test en beoordeelt twaalf verschillende producten. “Als ik voor de rest van mijn leven nog maar één haarproduct zou mogen gebruiken, dan was het dit.”
 2. Doe jij ook aan ‘nesting’? Hoe je van je huis een helende cocon maakt. “Anno 2020 willen we in een gezellige grot wonen”
  PREMIUM

  Doe jij ook aan ‘nesting’? Hoe je van je huis een helende cocon maakt. “Anno 2020 willen we in een gezellige grot wonen”

  Dit jaar worden onze huizen meer dan ooit een veilige cocon, een knus nest als bescherming tegen de boze, vieze buitenwereld. “De FOGO – fear of going out – die we tijdens de lockdown beleven, vertaalt zich in een thuis waar we ons willen kunnen afsluiten van de stress in de buitenwereld”, zegt trendwachter Hilde Francq. Ze noemt het ‘nesting’. Hoe je de trend concreet invult, is helemaal aan jou. Maar cirkelvormig meubilair, zachte materialen met een hoge aaibaarheidsfactor en nissen om je in terug te trekken zijn erg populair.