Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Kringloopcosmetica zit in de lift: de voordelen van smeren met voedselrestjes

Jaarlijks wordt er zo’n 1,6 miljard ton aan voedsel weggegooid. Maar niet alles hoeft rechtstreeks naar de vuilnisbak. Een deel komt namelijk terecht in ... onze badkamer. 

0 reacties

 1. Binnenkort één parfum in de kast dat man én vrouw dragen? “Meer dan de helft van de nieuwe parfums is uniseks”

  Binnenkort één parfum in de kast dat man én vrouw dragen? “Meer dan de helft van de nieuwe parfums is uniseks”

  Bloemenparfums zijn voor vrouwen, houtgeuren voor mannen. Dat was lange tijd vanzelfsprekend. Tot nu, want het genderneutrale geurtje rukt op: één flesje voor hem én haar. Beautyredactrice Sophie zoekt uit of ‘mannen-’ en ‘vrouwengeurtjes’ dan echt quatsch zijn en geeft advies om samen het perfecte parfum uit te kiezen. “In het Midden-Oosten dragen mannen traditioneel zware bloemengeuren zoals jasmijn of rozenextract.”
 2. Of je nu reist naar de Amalfikust, Menorca of de Franse Rivièra: zo kleed je je naar jouw vakantiebestemming

  Of je nu reist naar de Amalfikust, Menorca of de Franse Rivièra: zo kleed je je naar jouw vakantiebe­stem­ming

  We kunnen het zuiderse briesje bijna voelen, de verse zeelucht bijna ruiken. Ben jij je koffer ook al mentaal aan het inpakken met de zomervakantie in aantocht? Italië, Frankrijk of de Balearen: waar je ook uithangt, in stijl hang je nét dat beetje beter. Italiaanse glamour, Spaanse hippiestranden of Franse rivièra? Wij tippen je de mooiste outfits zodat je helemaal opgaat in het idyllische decor.
 1. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.