Storstomma-tas Ikea
Volledig scherm
Storstomma-tas Ikea © Ikea

Ikea lanceert iconische tas in regenboogkleuren voor Pride

Bijna even iconisch als Ikea en hun heerlijke Zweedse balletjes? Hun gigantische zakken. Handig om door de winkel mee te flaneren, heel je hebben en houden in te verhuizen of gewoon om je vuile was in te verzamelen. In juni wordt wereldwijd de ‘Pride Month’ gevierd en speciaal daarvoor brengt Ikea hun tas nu ook uit in regenboogkleuren. 

 1. De Knokke-look is passé, zo knopen jongeren anno 2022 hun trui: “Elke generatie heeft zijn eigen manier”

  De Knok­ke-look is passé, zo knopen jongeren anno 2022 hun trui: “Elke generatie heeft zijn eigen manier”

  Ook in de zomer is het sweater weather, zeker met zo’n wisselvallig klimaat als het Belgische. Wie zich straks geen blijf weet met zijn trui, kan een voorbeeld nemen aan onze jeugd. Zij dragen het stuk steeds vaker gekruist over hun bovenlichaam. Nee, niet zoals de Knokke-look - te bourgeois, te boomer -, maar op hun eigen manier. Modejournalist David Devriendt legt uit hoe, en kadert de trend. “Door de trend van de heuptasjes zijn jongeren het gewoon geworden om iets op hun borst te dragen.”
 2. Opeens wil iedereen permanente juwelen. Wat zijn dat? “Je laat letterlijk de band vereeuwigen”

  Opeens wil iedereen permanente juwelen. Wat zijn dat? “Je laat letterlijk de band vereeuwi­gen”

  Permanente make-up kenden we al. Maar nu ben je helemaal hip als je permanente juwelen draagt. De video’s van mensen die de uiteinden van hun armband aan elkaar laten lassen, volgen elkaar in sneltempo op. Ook bij ons doet de nieuwe trend het goed. “Al mijn dagen zitten volledig volgeboekt”, vertelt Margot Verhille, die met haar juwelenmerk Passero de forever bracelets ook in ons land introduceert.
 1. Hoe trippyer, hoe beter. Dit moet je volgens moderedacteur David dragen op WECANDANCE

  Hoe trippyer, hoe beter. Dit moet je volgens moderedac­teur David dragen op WECANDANCE

  De eerste twee weekends van augustus wordt muziekfestival WECANDANCE het Woodstock van Zeebrugge. Het thema is ‘Just an Illusion’, met felle kleuren en psychedelische motieven uit de jaren zestig. Niet toevallig, want die trend is net zoals een lsd-trip in al zijn hevigheid aan het inkicken. NINA-modejournalist David Devriendt tipt alvast enkele outfits die perfect in het thema passen. “We snakken net zoals de hippies naar een betere en mooiere wereld.”