Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Hoe onze kledingkeuze ons gedrag beïnvloedt

We weten allemaal dat onze kledij een invloed heeft op ons humeur. Trek je favoriete jurk aan, en je zal meteen merken dat je zelfvertrouwen een boost krijgt. Wie bij het thuiskomen een makkelijke joggingbroek aantrekt, en haar beha aan de kant gooit, voelt zich ongetwijfeld meteen heel wat meer ontspannen.

1 reactie

 • Thierry Vansweevelt

  4 jaar geleden
  Als ik kriebeltruien aantrek ben ik heel de dag agressief van de jeuk, of van de warmte. Als ik rood draag voel ik me overweldigend en agressief maar dat is misschien idd wel nodig om te winnen. In blauw en wit voel ik me op het werk het meest serieus.
 1. Gespot in ‘Blind Getrouwd’: waarom zijn groene kostuums zó populair? “Dries Mertens zit er ook voor iets tussen”

  Gespot in ‘Blind Getrouwd’: waarom zijn groene kostuums zó populair? “Dries Mertens zit er ook voor iets tussen”

  Je kon er niet naast kijken: in de eerste aflevering van ‘Blind Getrouwd’ stonden Brecht én Dziubi samen in hetzelfde donkergroene pak voor het altaar. “What the actual f*ck”, riep Brecht uit, maar wie de trouwtrends kent, is veel minder verbaasd. “Groene kostuums zijn een echte hype nu”, zegt Lisa van Lost in Pablos, waar Brecht en Dziubi hun pak kochten. Bij Café Costume raden ze hun klanten de kleur ondertussen zelfs af. “Wil je echt origineel zijn, dan zijn er betere opties.”
 2. Josje Huisman lanceert haar eigen hoedenmerk. “Mensen die een hoed dragen, boeien mij meteen”

  Josje Huisman lanceert haar eigen hoedenmerk. “Mensen die een hoed dragen, boeien mij meteen”

  Heel vroeger - denk begin vorige eeuw – hoorde er een hoed bij elke outfit. Die tijden komen hoogstwaarschijnlijk nooit meer terug, maar het valt op dat hoofddeksels nu een gestage comeback maken. Ex K3'tje Josje Huisman (36) ziet het graag gebeuren: na jaren als hobbyist laat ze haar eigen merk en hoedencreaties los op de wereld. Met Cornelia wil Josje het geklede imago van het item helemaal onderuit halen. Prinses Delphine is alvast fan. “Als je iets maakt waar je zelf tevreden over bent, slaap je ‘s nachts lekker.”