Retroglamour is helemaal terug van weggeweest.
Volledig scherm
Retroglamour is helemaal terug van weggeweest. © NINA / Getty Images

Ho ho Hollywood! Van chignon chic tot vurig rood: 6 klassieke feestlooks voor aan de kersttafel

Na een lange periode van gedwongen beauty-minimalisme (bedankt, corona) is retroglamour helemaal terug van weggeweest. Denk: zwierige eyeliner, dieprode lippen en golvende lokken. Beautyredactrice Sophie blikt terug op de gouden jaren van Hollywood. Ze toont hoe je enkele makkelijke looks kunt kopiëren en welke producten je daarvoor nodig hebt. Oftewel: hoe je de Marilyn Monroe in jezelf naar boven kunt halen. “Ben je eerder bleek? Dan staat een roodtint met blauwe ondertoon je wellicht fantastisch.” 

 1. Van Audrey Hepburn tot Paris Hilton en Zendaya: wanneer ben je een it-girl?

  Van Audrey Hepburn tot Paris Hilton en Zendaya: wanneer ben je een it-girl?

  2021 is het jaar waarin de bekende serie ‘Gossip Girl’ een comeback maakte. En goed nieuws voor de fans: want intussen is het tweede deel van seizoen één te zien op Streamz. De reeks draait rond it-girls (en it-boys ook, uiteraard), maar die term bestaat al veel langer. Al sinds het begin van vorige eeuw, zegt onze moderedacteur David Devriendt. Hij legt uit wie de originele it-girl was, en wat de term juist betekent.
 2. De tofste haarkleuren voor de zomer: kapper Jochen Vanhoudt vertelt hoe je elke tint het best verzorgt

  De tofste haarkleu­ren voor de zomer: kapper Jochen Vanhoudt vertelt hoe je elke tint het best verzorgt

  Met het fluiten van de vogels en het warmen van de zon, kriebelt niet alleen de lente maar ook de goesting om die haardos een make-over te geven. Of je nu voor een volledig nieuw kleurtje gaat of gewoon het beste uit je eigen lokken wil halen: met deze tips van kapper Jochen Vanhoudt ziet iedere tint er fantastisch uit. “Bondbuilders herstellen de chemische verbindingen in het haar, waardoor het sterk en gezond blijft.”
 1. Eén oorbel is niet meer genoeg. Maar hoe wordt je oor vol juwelen geen rommeltje? Een piercer geeft advies

  Eén oorbel is niet meer genoeg. Maar hoe wordt je oor vol juwelen geen rommeltje? Een piercer geeft advies

  Je ziet het steeds vaker: oren vol delicate piercings. Maar vergis je niet: die oorstekkers worden niet lukraak geplaatst. Vaak gaat er heel wat denkwerk van een piercer aan vooraf. Want zo’n oorbel moet ook bij én in je oor passen. Anna Paland van de bekende zaak Pirate Piercing legt uit waar je op kunt letten als je voor een ‘curated ear’ kiest. “Soms bepaalt een verschil van twee millimeter of je met een piercing staat of niet.”
 2. Make-upartiest Nanja Massy (33) geeft tips voor een feestelijke beautylook. “Op deze manier kan iederéén een lijntje boven de ogen zetten”

  Ma­ke-upar­tiest Nanja Massy (33) geeft tips voor een feestelij­ke beautylook. “Op deze manier kan iederéén een lijntje boven de ogen zetten”

  Het feestgedruis komt dichterbij, en dit jaar mag het net dat tikje meer zijn. Wil je ook graag shinen? Make-upartiest en influencer Nanja Massy (33) schiet te hulp. Dag in dag uit haalt ze met haar make-upkwasten het beste in anderen naar boven. Ter inspiratie vertelt ze hoe ze zichzelf opmaakt voor de feesten, en hoe iedereen (ja, jij ook) in een paar stappen een stralende beautylook maakt.
 3. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.