pexels
Volledig scherm
© pexels

Het is vandaag Ugly Christmas Sweater Day. Moderedacteur David over de evolutie van het omstreden kledingstuk

Rood met donkergroen of donkerblauw, mét of zonder coltrui, bedrukt met sneeuwvlokken, rendieren, kerstbomen, geometrische vormen of een of ander kitscherig motief: de kersttrui heeft vele gedaantes. Geen wonder dus dat het controversiële kledingstuk ook evenveel vijanden heeft als fans en zélfs een eigen feestdag. Om dat te eren bespreken wij met moderedacteur David de geschiedenis van de lelijke kersttrui. Want, raar maar waar: de kersttrui zoals we ‘m vandaag kennen is niet zomaar plots uit de schoorsteen komen vallen.

 1. Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvriendelijk én het ziet er goed uit
  PREMIUM

  Voor NINA bedacht foodie Sonja Peeters het perfecte kerstmenu: makkelijk, kindvrien­de­lijk én het ziet er goed uit

  Nog op zoek naar een lekker, feestelijk kerstmenu? Voor NINA bedacht foodstylist en culinair meesterbrein Sonja Peeters een voor-, hoofd- en nagerecht dat je makkelijk vooraf klaarmaakt, en tegelijk stijlvol en kindvriendelijk is: een cappuccino van broccoli, een gevulde rollade van kalkoen en een cake van chocolade met rood fruit. Drie parels voor op de feestdis, die je bovendien met een kleine twist vegetarisch maakt.
 1. Ho ho Hollywood! Van chignon chic tot vurig rood: 6 klassieke feestlooks voor aan de kersttafel

  Ho ho Hollywood! Van chignon chic tot vurig rood: 6 klassieke feestlooks voor aan de kersttafel

  Na een lange periode van gedwongen beauty-minimalisme (bedankt, corona) is retroglamour helemaal terug van weggeweest. Denk: zwierige eyeliner, dieprode lippen en golvende lokken. Beautyredactrice Sophie blikt terug op de gouden jaren van Hollywood. Ze toont hoe je enkele makkelijke looks kunt kopiëren en welke producten je daarvoor nodig hebt. Oftewel: hoe je de Marilyn Monroe in jezelf naar boven kunt halen. “Ben je eerder bleek? Dan staat een roodtint met blauwe ondertoon je wellicht fantastisch.”