Jenna Ortega op de première van de Netflixreeks 'Wednesday'.
Volledig scherm
Jenna Ortega op de première van de Netflixreeks 'Wednesday'. © Gilbert Flores/Getty Images

Gothic look à la Wednesday Addams? Haar make-up artiest verklapt hoe: "Voor de lippen gebruikten we één product"

TikTok is in de ban van de nieuwe Netflixreeks ‘Wednesday’, waarin Jenna Ortega de hoofdrol van Wednesday Addams vertolkt. Naast haar iconische dansmoves, passeren ook veel bijzonder beautylooks de revue. Gothicachtige make-up met een smokey eye is hierdoor weer helemaal in trek. De make-upartist die verantwoordelijk was voor de looks in de populaire serie onthulde hoe je die zelf kan recreëren.

  1. Dit waren de allergrootste modetrends uit 2022, en ze werden telkens gestuurd door éénzelfde persoon

    Dit waren de allergroot­ste modetrends uit 2022, en ze werden telkens gestuurd door éénzelfde persoon

    Met jaarlijks meer dan 200 miljoen surfers weten ze maar al te goed wat er leeft en leefde, dus de modegoden bij Lyst hebben de allergrootste trends van 2022 voor ons in kaart gebracht. Wat waren de coolste merken en controversieelste trends? Welke items werden het meest gezocht en waren dus het moeilijkst te verkrijgen? Wij onthullen het hier. Spoiler: er was één persoon die met de denkbeeldige scepter zwaaide en álle trends stuurde.
  1. Minder jeuk en aangenamer dan een pruik: haarbanden met eigen haar zijn een hit. “Is ook goedkoper”

    Minder jeuk en aangenamer dan een pruik: haarbanden met eigen haar zijn een hit. “Is ook goedkoper”

    Wie getroffen wordt door kanker, de aandoening alopecia of ernstig haarverlies, vindt vaak zijn toevlucht in een pruik. Maar die zit soms niet goed, jeukt of oogt onnatuurlijk. De Nederlandse Sylvia Holstijn vond daar een oplossing voor: een haarband mét eigen haar van de klant. “De haren zien er exact uit zoals de mensen het zelf inleverden. Het ruikt zelfs nog naar hun eigen shampoo.”