Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Elegant, mysterieus én een tikje controversieel: Saint Laurent blaast nieuw leven in zijn iconische ‘capuchon-jurk’

Ondanks dat de ‘capuche-dress’ al zo’n zestig jaar bestaat, blonk het ontwerp deze week als nooit tevoren. Onder de schaduw van de Eiffeltoren toonde Saint Laurent nogmaals hoe iconisch het stuk is tijdens de modeweek in Parijs. Maar het zorgt tegenwoordig ook voor de nodige controverse. Mode-redacteur David Devriendt legt uit waarom, en hoe het komt dat de ‘hoodie-dress’ zo nauw aan het hart lag van wijlen ontwerper Yves Saint Laurent.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Prinses Elisabeth is ‘de Kate Middleton van België’. Dit zijn haar 10 meest iconische modekeuzes

  Prinses Elisabeth is ‘de Kate Middleton van België’. Dit zijn haar 10 meest iconische modekeuzes

  Het is feest, want kroonprinses Elisabeth is deze week jarig. Op 25 oktober mag ze feestvieren. Alle ogen zullen dan op haar gericht zijn, iets wat steeds vaker gebeurt. Met haar 21 lentes is ze uitgegroeid tot ‘een echt vrouwtje’, zoals haar vader zou zeggen. Al heeft ze haar onmiskenbare stijlgevoel vooral geërfd van mama Mathilde en oma Paola. Dit zijn haar opvallendste én mooiste looks.
 1. Zien: de nieuwe Eviva-collectie van NINA en Bel&Bo: “Strak bovenaan, uiteenlopend onderaan. Bootylicious!”

  Zien: de nieuwe Evi­va-collectie van NINA en Bel&Bo: “Strak bovenaan, uiteenlo­pend onderaan. Bootyli­cious!”

  Vanaf zaterdag ligt de Eviva-collectie van Bel&Bo en NINA in de rekken: veel plussize plezier aan kleine prijzen. Voor die gelegenheid maakt de NINA-redactie jullie warm voor hun favoriete stukken. Maar toch nét niet zo warm als dat de zachte stoffen en herfstige texturen je zullen houden. “De snit is fantastisch: dankzij de hoge taille en flared pasvorm zien mijn benen er een tikkeltje langer uit.”
 2. Café Costume verkoopt genderloze kostuums. “Want wat is ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’? Die ideeën zijn heel klassiek”

  Café Costume verkoopt genderloze kostuums. “Want wat is ‘mannelijk’ of ‘vrouwelijk’? Die ideeën zijn heel klassiek”

  Steeds meer modemerken trekken de genderinclusieve kaart en vinden de etiketten ‘mannelijk’ en ‘vrouwelijk’ niet meer helemaal van deze tijd. Ook Café Costume heeft zichzelf heruitgevonden. De geprefereerde maatpakkenleverancier van de Vlaamse man gooit alle hokjes overboord en maakt nu kostuums voor alle genders. “De wereld is meer flou geworden op dat gebied en dat is ook voor ons veel leuker”, vertelt oprichter Bruno Van Gils.