“De meeste mensen denken dat je je moet focussen op neutrale kleuren en basic stukken, en dat capsulecollecties saai zijn. Dat hoeft echter helemaal niet", vertelt Riley.
Volledig scherm
“De meeste mensen denken dat je je moet focussen op neutrale kleuren en basic stukken, en dat capsulecollecties saai zijn. Dat hoeft echter helemaal niet", vertelt Riley. © Maureen Riley

Een lichtgekleurde jeans, sneakers en een maxijurk: meer dan deze 12 kledingstuks heb je niet nodig om je deze lente stijlvol te kleden

Less is more, of zoals ecologische styliste Maureen Riley het zegt: less is better. Dat is waar het om draait bij een capsulecollectie. Minder en beter kopen, met stukken in je garderobe die je op veel verschillende manieren kan dragen. Zeg vaarwel aan fast fashion en urenlang voor je kleerkast staan. Bouw een slimme, ecologische lentecapsule aan de hand van deze praktische tips. “Met twaalf stuks kan je makkelijk eenentwintig tot vierentwintig outfits samenstellen.”

 1. ‘Ecologische’ denim is overal, maar hoe groen is het echt? “Jeans is pas duurzaam als het niet meer geproduceerd wordt”
  PREMIUM

  ‘Ecologi­sche’ denim is overal, maar hoe groen is het echt? “Jeans is pas duurzaam als het niet meer geprodu­ceerd wordt”

  Weekday, Samsøe Samsøe, Levi’s: de voorbije maanden komt het ene na het andere modemerk met ecologische denim op de proppen. Wel telkens op een andere manier. Weekday gaat voor recycleerbaar, Levi’s vervangt katoen door hennep en Samsøe Samsøe focust op minder waterverbruik. Het maakt van duurzame denim een complex dingetje. Begrijp jij als consument nog welke jeans het groenst kleurt? Journaliste Sarah Vandoorne en bedenker van HNST Jeans Tom Duhoux gidsen ons door de vervuilende denimindustrie en richting groenere aankopen. “In jeans komen alle ecologische uitdagingen voor de kledingsector samen.”
 1. ‘Blote tepels’ van Kylie Jenner schokken het internet. “In de 17e eeuw was dat een statussymbool”

  ‘Blote tepels’ van Kylie Jenner schokken het internet. “In de 17e eeuw was dat een statussym­bool”

  Sommige fans dachten dat ze zich van app vergist hadden, maar wel degelijk te zien op Instagram: Kylie Jenner (24) met zichtbare tepels. Maar niet de hare, al lijkt dat zo door de weinig verhullende bikini van Jean-Paul Gaultier die ze draagt, bedrukt met blote borsten. Wel meer ontwerpers laten zich inspireren door boobies: waar komt die fascinatie van de modewereld voor borsten plots vandaan?
 2. Mond vol tandjuwelen: “Tooth gems zijn een booming business.” Al waarschuwt tandarts voor valkuilen

  Mond vol tandjuwe­len: “Tooth gems zijn een booming business.” Al waarschuwt tandarts voor valkuilen

  Van kleine kristalletjes tot uitgebreide tandversieringen en grills: tandjuwelen of tooth gems zijn momenteel cool. Student Kamillia Sain (25) merkte de trend op en maakte van tandjuwelen haar business. “Soms komen bezorgde mama’s mee naar de afspraak, om uiteindelijk zelf met een tooth gem buiten te wandelen.” Al komt zo’n juweel niet zonder risico’: tandarts Laurence Amand licht toe.