Getty Images/iStockphoto
Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Een duurzame kleerkast? De experte geeft tips (+ dit zijn haar favoriete eco-friendly merken)

Duurzame mode maakt de laatste jaren een enorme opmars. Goed nieuws, maar er is ook een keerzijde aan de medaille. Door de overvloed aan informatie weten we vaak niet wat de term precies inhoudt en hoe we moeten beginnen aan een slimme en ecologisch verantwoorde kleerkast. Wij gingen te rade bij Bie Noé, die met haar organisatie B.Right mensen en bedrijven wil inspireren rond - jawel - duurzame mode. “Als je een stuk geen dertig keer zal dragen, is het niet duurzaam!”

0 reacties

 1. Iconische Baguette Bag van ‘Sex And The City’ blaast 25 kaarsjes uit: “Ze hebben die tas echt uitgemolken”

  Iconische Baguette Bag van ‘Sex And The City’ blaast 25 kaarsjes uit: “Ze hebben die tas echt uitgemol­ken”

  “Men noemde het ook wel eens de rich bitch bag.” Nu de allereerste it-bag 25 jaar is geworden: tijd voor een lesje modegeschiedenis. Moderedacteur David Devriendt legt uit hoe de Baguette van Fendi uitgroeide tot zo’n icoon en waarom de tas zo populair blijft. “Het model mag geïnspireerd zijn op Franse vrouwen die een stokbrood onder hun arm dragen, de Baguette was vooral populair in Amerika. En onlosmakelijk verbonden met New York en het hedonisme uit ‘Sex And The City’.”
 2. Gespot in ‘Blind Getrouwd’: waarom zijn groene kostuums zó populair? “Dries Mertens zit er ook voor iets tussen”

  Gespot in ‘Blind Getrouwd’: waarom zijn groene kostuums zó populair? “Dries Mertens zit er ook voor iets tussen”

  Je kon er niet naast kijken: in de eerste aflevering van ‘Blind Getrouwd’ stonden Brecht én Dziubi samen in hetzelfde donkergroene pak voor het altaar. “What the actual f*ck”, riep Brecht uit, maar wie de trouwtrends kent, is veel minder verbaasd. “Groene kostuums zijn een echte hype nu”, zegt Lisa van Lost in Pablos, waar Brecht en Dziubi hun pak kochten. Bij Café Costume raden ze hun klanten de kleur ondertussen zelfs af. “Wil je echt origineel zijn, dan zijn er betere opties.”
 3. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.