Instagram @diesel - Getty Images - Getty Images
Volledig scherm
© Instagram @diesel - Getty Images - Getty Images

Dit waren de allergrootste modetrends uit 2022, en ze werden telkens gestuurd door éénzelfde persoon

Met jaarlijks meer dan 200 miljoen surfers weten ze maar al te goed wat er leeft en leefde, dus de modegoden bij Lyst hebben de allergrootste trends van 2022 voor ons in kaart gebracht. Wat waren de coolste merken en controversieelste trends? Welke items werden het meest gezocht en waren dus het moeilijkst te verkrijgen? Wij onthullen het hier. Spoiler: er was één persoon die met de denkbeeldige scepter zwaaide en álle trends stuurde.

 1. Collectie met Pornhub en geliefd bij de Kardashians: wie is de nieuwe creative director van Ann Demeulemeester?

  Collectie met Pornhub en geliefd bij de Kardas­hians: wie is de nieuwe creative director van Ann Demeule­mees­ter?

  Misschien zegt zijn naam je niks, maar de Belg Ludovic de Saint Sernin (31) is al een héle tijd bezig met de internationale modeladder te beklimmen. Zijn gewaagde creaties werden gedragen door de grootste wereldsterren, van Kim Kardashian tot Dua Lipa, Rihanna en Hailey Bieber. Nu wordt hij teruggefloten voor een thuismatch: vandaag werd hij aangesteld als creative director van Ann Demeulemeester.
 2. Collageen is hét beautygeheim van Jennifer Aniston. Arts legt uit wat het is: “Je huid vertoont minder rimpels”
  PREMIUM

  Collageen is hét beautyge­heim van Jennifer Aniston. Arts legt uit wat het is: “Je huid vertoont minder rimpels”

  Jennifer Aniston wordt in februari 54 jaar. Ze ziet er nochtans nog steeds 33 uit. Zit het collageenpoeder dat de actrice naar eigen zeggen al jaren gebruikt en promoot, daar voor iets tussen? Beautyredactrice Sophie vroeg aan onderzoeksarts in de cosmetische dermatologie Jetske Ultee wat collageen precies doet, hoe het rimpels tegengaat en of het zijn iconische status waard is. “Vanaf eind twintig verliest je huid ongeveer 1 procent collageen per jaar.”
 1. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.