Links: actrice Zoë Kravitz op het Met Gala (2019) met oorbellen van Anabela Chan (2.286 euro). Rechts: Meghan Markle met oorbellen van Kimaï (630 euro). Allebei gemaakt met labdiamanten.
Volledig scherm
PREMIUM
Links: actrice Zoë Kravitz op het Met Gala (2019) met oorbellen van Anabela Chan (2.286 euro). Rechts: Meghan Markle met oorbellen van Kimaï (630 euro). Allebei gemaakt met labdiamanten. © Getty Images

Diamanten uit een labo: tot 30% goedkoper, maar ook even waardevol? “Zelfs professionals zien het verschil niet”

Diamanten hoeven je geen fortuin meer te kosten. Edelstenen die niet uit de natuur, maar uit een labo komen, winnen aan populariteit: merken als Pandora werken ermee en celebrity’s als Meghan Markle dragen ze trots. Al voor zo’n 350 euro bezit je een ring met diamanten die bovendien ecologischer en meer ethisch verantwoord zijn, vertellen juwelenontwerpsters Stefanie Koulouris en Jennifer Elliot. “Waar de natuur miljoenen jaren over doet, dat doet het labo in enkele weken.”

 1. Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmakende ‘FIRE’
  Play
  TV

  Streamz lanceert trailer van nieuwe docu 'Is Crypto het Nieuwe Goud?’, van zelfde makers als ophefmaken­de ‘FIRE’

  Streamz lost de trailer van de vierdelige documentairereeks ‘Is crypto het nieuwe goud?’ De reeks volgt negen Vlamingen en vier experten in de mysterieuze wereld van cryptovaluta en NFT’s. Ze geven elk een kritische blik op de unieke en bijzondere digitale munt. Maak kennis met de crypto-aanhangers die hun succes en tegenslagen delen. “In 2017 hebben we al onze bezittingen verkocht en dan zijn we voor bitcoin gegaan", klinkt het bij Didi Taihuttu.
 1. 
“Deze jas is meer in trek dan ooit”: scoor hier de 30 mooiste jassen van ’t seizoen

  “Deze jas is meer in trek dan ooit”: scoor hier de 30 mooiste jassen van ’t seizoen

  De winkelrekken hangen opnieuw vol winterjassen en er is, zoals elk seizoen, opnieuw keuze genoeg. Toch is de zoektocht naar de juiste pasvorm en een kwaliteitsvol exemplaar vaak een heuse struggle. Van de puffertrench tot de pilotenjas: met deze 7 trends voor haar én hem zit je volgens onze mode-experte Hilde Geudens deze herfst en winter helemaal goed. “Deze jas is altijd een goede investering.” Welke kies jij?
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.