Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

De laatste modeshow van Raf Simons was een rave: de 9 meest iconische modemomenten uit zijn carrière

In oktober presenteerde Raf Simons (54) zijn voorjaarscollectie in een nachtclub, in aanwezigheid van een duizendtal ravers. Niets deed vermoeden dat het zijn laatste show zou zijn. Hoewel hij nog aan de slag blijft bij Prada, sluit de wereldberoemde Belg nu een turbulent tijdperk af. Het ideale moment om terug te blikken op zijn indrukwekkende carrière, waarin hij gabbers, ‘ugly dad sneakers’ en de Kardashians hip wist te maken.

 1. Make-up mooier en makkelijker aanbrengen? Meer dan deze penselen heb je niet nodig, tipt make-upartiest

  Make-up mooier en makkelij­ker aanbrengen? Meer dan deze penselen heb je niet nodig, tipt ma­ke-upar­tiest

  Make-upborstels helpen je je make-up mooier en makkelijker aan te brengen, maar in tegenstelling tot wat sociale media of influencers je misschien doen denken, heb je er geen tientallen nodig. Met een paar goedgekozen multitaskers kom je een heel eind. Make-upartiest Ines Borgonjon tipt de 10 beste kwasten en legt uit hoe je ze creatief kan gebruiken. “Deze kwast blendt oogmake-up perfect.”
 2. Kapotte sneakers, chipszakken als handtas en Sint-Niklaas op de poep. En toch is Balenciaga hét merk van het moment

  Kapotte sneakers, chipszak­ken als handtas en Sint-Niklaas op de poep. En toch is Balenciaga hét merk van het moment

  Kanye ‘Ye’ West was vorig weekend voor het eerst op een catwalk te zien, eentje vol modder. Het kledingmerk waarvoor hij paradeerde? Balenciaga. Geen toeval, want hoewel het merk al ruim honderd jaar bestaat is het vooral de laatste jaren echt iconisch geworden. Dat heeft het merk waarin de Kardashians zich graag hullen te danken aan één man, die de stiel leerde in Antwerpen.
 1. Afgrijselijk of enorm hip? De ‘tankstationbril’ is momenteel een van de meest gewilde mode-items

  Afgrijse­lijk of enorm hip? De ‘tankstati­on­bril’ is momenteel een van de meest gewilde mo­de-items

  Gruwel zo veel je wil, maar als Kim Kardashian ze kan dragen naar de afterparty van Vanity Fair om ze nadien viraal te laten gaan op het internet, dan verdienen ze de stempel ‘trend’. Tankstationbrillen doken al het hele jaar hier en daar op, maar breken nu echt door naar de mainstream. Volgens modeplatform Lyst behoren ze zelfs tot de top tien van de meest begeerde items van het moment. Dankjewel, Balenciaga!