Converse
Volledig scherm
© Converse

Converse en Teva eren Pride Month met nieuwe collectie regenboogsneakers en -sandalen

Converse en Teva brengen een nieuwe schoenencollectie uit om Pride Month te eren. De All Stars en de velcro sandelen krijgen een make-over met de typische regenboogkleuren. En er is nog meer goed nieuws, want een deel van de opbrengsten gaan rechtstreeks naar organisaties die LGBTQ+-jongeren ondersteunen.

 1. Twee LGBTQ+-moslims over hun zoektocht naar (zelf)acceptatie: “Niemand zou moeten kiezen tussen geloof of geaardheid”
  PREMIUM

  Twee LG­BTQ+-mos­lims over hun zoektocht naar (zelf)acceptatie: “Niemand zou moeten kiezen tussen geloof of geaardheid”

  “We zaten met het gezin voor tv toen er tijdens het programma plots twee vrouwen kusten. Daar waren mijn ouders niet mee gediend. ‘Zap weg’, zeiden ze vol afschuw. ‘Dit hoort niet, we moeten dit niet zien.’ De boodschap was duidelijk.” Moslim en holebi, twee woorden die schijnbaar onverenigbaar zijn met elkaar. Het gevolg? Veel LGBTQ+-moslims zijn bang om zichzelf te zijn. En dat wil antropoloog Wim Peumans aanpakken met zijn boek ‘Habibi, het lief en leed van LGBTQ-moslims’. Ter ere van de Belgische Pride, op zaterdag 22 mei, interviewden wij Abdellah (27) en Inas (24) over de weg die zij hebben afgelegd.
 1. Het wordt bloedheet: modekenners delen hun beste kledingtips. “Merinowol is het perfecte materiaal”

  Het wordt bloedheet: modeken­ners delen hun beste kleding­tips. “Merinowol is het perfecte materiaal”

  Langzaam stijgt het kwik, met dit weekend een exotische apotheose: het wordt meer dan 30 graden Celsius. Puffen geblazen dus, maar wat draag je het best op zo’n bloedhete dagen? Kies je voor witte of zwarte kleding? En welke luchtige outfits zitten comfortabel, maar zijn ook hip en stijlvol voor op kantoor? We vroegen het aan kleurexpert Hilde Francq en modejournalist David Devriendt.