Balenciaga x The Simpsons
Volledig scherm
© Balenciaga x The Simpsons

Cartoon Couture: Balenciaga zet The Simpsons op de catwalk

Demna Gvasalia (40) is een van de meest creatieve modeontwerpers van het moment en zal nooit ophouden met ons te verrassen. Dat bewees hij nogmaals tijdens Paris Fashion Week. De modeshow van Balenciaga, waar hij creatief directeur is, draaide volledig rond een aflevering van ‘The Simpsons’. Homer en Marge op de catwalk onder luid applaus van Anna Wintour? Check!

 1. Top of flop? Dua Lipa maakt catwalkdebuut bij ‘Fendace’, de onverwachtse liefdesbaby van Fendi en Versace die wordt vergeleken met AliExpress

  Top of flop? Dua Lipa maakt catwalkde­buut bij ‘Fendace’, de onverwacht­se liefdesba­by van Fendi en Versace die wordt vergeleken met AliExpress

  De modeweek in Milaan werd zondag afgesloten met een knaller. Twee beroemde, Italiaanse luxehuizen met herkenbare logo’s, Fendi en Versace, sloegen in het geheim de handen in elkaar, een samenwerking die liefkozend ‘Fendace’ gedoopt werd. Popster Dua Lipa maakte haar catwalkdebuut tijdens de spectaculaire show en demonstreerde de nogal bijzondere collectie samen met grote namen zoals Emily Ratajkowski, Gigi Hadid en Kate Moss.
 2. Gespot bij bekend Vlaanderen, kantoorgangers en heel wat mama’s: een ketting voor je smartphone

  Gespot bij bekend Vlaanderen, kantoorgan­gers en heel wat mama’s: een ketting voor je smartphone

  Je ziet het bij een groeiend aantal vrouwen op de werkvloer maar ook ver daarbuiten: een ketting voor je smartphone. Je weet wel, zo'n hoesje of tasje dat je rond je gsm kan doen met een koord aan, waardoor je hem rond je kan hangen. Praktisch, want zo heb je je meestgebruikte item altijd binnen handbereik én zijn je handen vrij. Maar dat de een het uit comfort draagt, belet de ander niet om het als fashion statement te gebruiken.
 1. Dit waren de allergrootste modetrends uit 2022, en ze werden telkens gestuurd door éénzelfde persoon

  Dit waren de allergroot­ste modetrends uit 2022, en ze werden telkens gestuurd door éénzelfde persoon

  Met jaarlijks meer dan 200 miljoen surfers weten ze maar al te goed wat er leeft en leefde, dus de modegoden bij Lyst hebben de allergrootste trends van 2022 voor ons in kaart gebracht. Wat waren de coolste merken en controversieelste trends? Welke items werden het meest gezocht en waren dus het moeilijkst te verkrijgen? Wij onthullen het hier. Spoiler: er was één persoon die met de denkbeeldige scepter zwaaide en álle trends stuurde.
 2. “The Simpsons bleken fan van Walter Van Beirendonck”: 5 weetjes over Antwerpse mode, nu MoMu maand open is
  PREMIUM
  Antwerpen

  “The Simpsons bleken fan van Walter Van Beirendon­ck”: 5 weetjes over Antwerpse mode, nu MoMu maand open is

  Het ModeMuseum in de Nationalestraat in Antwerpen is dit weekend exact één maand opnieuw open, na een renovatie van meer dan drie jaar. De Antwerpse mode is en blijft wereldberoemd, al kunnen we u misschien nog wel verrassen met volgende weetjes. Dat Nicole & Hugo grote liefhebbers zijn bijvoorbeeld. “Als ik een jurkje van Ann Salens draag, kijk ik naar de hemel, en vraag ik haar of ik er goed uitzie. Ik babbel soms nog met haar", zegt Nicole. En wist u dat zelfs The Simpsons fan zijn van Walter Van Beirendonck?