Een beeld uit de ‘Conscious Exclusice’-collectie van H&M, een duurzame modecollectie van de Zweedse keten.
Volledig scherm
Een beeld uit de ‘Conscious Exclusice’-collectie van H&M, een duurzame modecollectie van de Zweedse keten. © H&M

Burberry, L’Oreal, H&M en Stella McCartney gaan de strijd aan tegen plasticvervuiling

Er wordt zoveel plastic gebruikt dat in 2050 er zich meer plastic afval in de oceanen zal bevinden dan vis. Daar waarschuwde het World Economic Forum van Davos begin dit jaar al voor. Een aantal grote mode- en beautymerken hebben zich nu (eindelijk) geëngageerd om iets te doen aan het probleem.

2 reacties

 • Philip Van Hecke

  4 jaar geleden
  ...en ondertussen gewoon doorgaan met het produceren van synthetische kleding die, elke keer je ze wast, microplastics afgeeft, die via rivieren alsnog in de oceanen terechtkomen en door alwat er leeft wordt wordt wordt geconsumeerd.
 • Peter Buyck

  4 jaar geleden
  Ik ben benieuwd hoe de burger nadenkt over plastic afval... je ziet overal bepijlde wandeltochten en fietstochten... waarvoor plastic strips worden gebruikt om de pijltjes rond de paal te houden... Eens de tocht voorbij... zijn duizenden, honderden duizenden plastic strips waardeloos...
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.
 2. Mond vol tandjuwelen: “Tooth gems zijn een booming business.” Al waarschuwt tandarts voor valkuilen

  Mond vol tandjuwe­len: “Tooth gems zijn een booming business.” Al waarschuwt tandarts voor valkuilen

  Van kleine kristalletjes tot uitgebreide tandversieringen en grills: tandjuwelen of tooth gems zijn momenteel cool. Student Kamillia Sain (25) merkte de trend op en maakte van tandjuwelen haar business. “Soms komen bezorgde mama’s mee naar de afspraak, om uiteindelijk zelf met een tooth gem buiten te wandelen.” Al komt zo’n juweel niet zonder risico’: tandarts Laurence Amand licht toe.