Getty Images/NINA
Volledig scherm
© Getty Images/NINA

Bloot en borsten zijn big business op Paris Fashion Week. “Een blote borst tonen was lang een rebelse daad”

Op deze editie van Paris Fashion Week geldt duidelijk: hoe bloter, hoe beter. Van topmodel Bella Hadid tot actrices Zendaya en Florence Pugh: alle grote namen volgen de trend. Of ze nu een naakte tepel of een hele borst toonden, de tijden van taboe liggen duidelijk ver achter ons. Mode-expert David Devriendt legt uit waarom. “Dat borsten uitgerekend nu zo gevierd worden in de mode, is geen toeval.”

 1. Elegant, mysterieus én een tikje controversieel: Saint Laurent blaast nieuw leven in zijn iconische ‘capuchon-jurk’

  Elegant, mysterieus én een tikje controver­si­eel: Saint Laurent blaast nieuw leven in zijn iconische ‘capuchon-jurk’

  Ondanks dat de ‘capuche-dress’ al zo’n zestig jaar bestaat, blonk het ontwerp deze week als nooit tevoren. Onder de schaduw van de Eiffeltoren toonde Saint Laurent nogmaals hoe iconisch het stuk is tijdens de modeweek in Parijs. Maar het zorgt tegenwoordig ook voor de nodige controverse. Mode-redacteur David Devriendt legt uit waarom, en hoe het komt dat de ‘hoodie-dress’ zo nauw aan het hart lag van wijlen ontwerper Yves Saint Laurent.
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.