Instagram @romeestrijd - @carina - @vanessahudgens
Volledig scherm
© Instagram @romeestrijd - @carina - @vanessahudgens

Bloot, bloter, blootst: 8 modetrends regeren op de festivalwei (en de meeste zijn weinig verhullend)

Zon, muziek, frisse drankjes en een coole outfit: het is de droomcombinatie voor een geslaagde dag op de festivalwei. Voor dat eerste rekenen we op de weergoden, met dat laatste helpt onze moderedacteur David Devriendt een handje. Of je nu gaat dansen op Rock Werchter, Paradise City, Dour Festival, Tomorrowland, Pukkelpop of WECANDANCE: met deze trends scoor je overal. Ook ná de festivals. 

 1. De blote buiken hype: zijn ‘crop tops’ het nieuwe normaal? “Veel mensen denken: bedek uzelf”

  De blote buiken hype: zijn ‘crop tops’ het nieuwe normaal? “Veel mensen denken: bedek uzelf”

  De outfit van de Française Mladenovic (28) maakte de tongen los op Wimbledon: in plaats van het traditionele jurkje verscheen ze in een heel korte top. Ook naast het tennisveld zien we die trend: mensen van alle leeftijden en met alle lichaamstypes flaneren trots met een bloot middenrif. Moderedacteur David Devriendt verklaart de evolutie. “Vroeger was zo’n topje voor op vakantie en in het uitgaansleven. Nu gaan we ermee naar school en het werk.”
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 3. Allemaal Barbie? Volledig in het roze wordt dé zomertrend voor wie graag opvalt

  Allemaal Barbie? Volledig in het roze wordt dé zomertrend voor wie graag opvalt

  Veel jonge meisjes kijken naar haar op — er is dan ook niemand met zoveel verschillende beroepen. We hebben het natuurlijk over Barbie. En het belooft háár zomer te worden, want er komt een film over haar uit en ze wordt ons ultieme stijlicoon. De sterren doen inspiratie op bij het lief van Ken en ook de catwalks kleurden volledig roze. ‘Barbie Girl' of niet, deze zomer bevind je je in een ‘Barbie World’.
 1. ‘Pheromone perfumes’ zijn een hype op sociale media: “Het zou je onweerstaanbaar maken.” Parfumeur licht toe

  ‘Pheromone perfumes’ zijn een hype op sociale media: “Het zou je onweer­staan­baar maken.” Parfumeur licht toe

  Liefde gaat door de maag, zo luidt het gezegde. Maar volgens de nieuwste hype op sociale media klaarblijkelijk ook door de neus. ‘Pheromone perfume’ is dé geurtrend van deze zomer. Als je die ene crush wil aantrekken, moet je slechts een flesje van dit wondermiddel kopen, klinkt het. Of het ook echt werkt? Parfumeur Kristof Lefebre licht toe: “Feromonen zijn lichaamseigen geuren die binnen de aantrekkingskracht tussen mensen een belangrijke rol zouden kunnen spelen.”
 2. Populair met een stevige portie ‘je-ne-sais-quoi’: moderedacteur onthult het geheim achter 'it-girls’

  Populair met een stevige portie ‘je-ne-sais-quoi’: moderedac­teur onthult het geheim achter 'it-girls’

  Kim Kardashian en Paris Hilton zijn het, maar Zendaya en Emma Corrin net zo goed ook: it-girls. De term bestaat al heel lang, en toch valt er niet één definitie (of één type vrouw) op te plakken. Onze moderedacteur David Devriendt legt in geuren en kleuren uit hoe de term is ontstaan, wie de eerste originele it-girl was, en wat de term nu juist écht betekent. “Schoonheid kan een factor zijn, maar er is meer.”