Pexels
Volledig scherm
© Pexels

Binnenkort één parfum in de kast dat man én vrouw dragen? “Meer dan de helft van de nieuwe parfums is uniseks”

Bloemenparfums zijn voor vrouwen, houtgeuren voor mannen. Dat was lange tijd vanzelfsprekend. Tot nu, want het genderneutrale geurtje rukt op: één flesje voor hem én haar. Beautyredactrice Sophie zoekt uit of ‘mannen-’ en ‘vrouwengeurtjes’ dan echt quatsch zijn en geeft advies om samen het perfecte parfum uit te kiezen. “In het Midden-Oosten dragen mannen traditioneel zware bloemengeuren zoals jasmijn of rozenextract.”

 1. Prinses Elisabeth is ‘de Kate Middleton van België’. Dit zijn haar 10 meest iconische modekeuzes

  Prinses Elisabeth is ‘de Kate Middleton van België’. Dit zijn haar 10 meest iconische modekeuzes

  Over de outfit van prinses Delphine is al veel inkt gevloeid, maar het is uitkijken naar wat de rest van de koninklijke familie vandaag zal dragen op de Nationale Feestdag. Steeds meer ogen zijn gericht op kroonprinses Elisabeth. Met haar 21 lentes is ze uitgegroeid tot ‘een echt vrouwtje’, zoals haar vader zou zeggen. Al heeft ze haar onmiskenbare stijlgevoel vooral geërfd van mama Mathilde en oma Paola. Wij tonen haar opvallendste én mooiste koninklijke looks.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.
 3. Ingrediënt in populaire haarproducten en parfums zou onvruchtbaarheid veroorzaken. Is er echt reden tot paniek?

  Ingrediënt in populaire haarproduc­ten en parfums zou onvrucht­baar­heid veroorza­ken. Is er echt reden tot paniek?

  Geliefd verzorgingsmerk Olaplex ligt onder vuur. Al jaren staat het bekend om zijn producten voor gekleurd haar, maar nu circuleren er video’s online waarin mensen waarschuwen voor het ingrediënt ‘lilial’, dat onvruchtbaarheid zou kunnen veroorzaken en deze maand zelfs verboden werd. Gebruikers van Olaplex eisen duidelijkheid. Gooien we de shampoos en conditioners maar beter in de vuilnisbak? Toxicoloog Vera Rogiers (VUB) reageert.