Hélène Fransen
Volledig scherm
Hélène Fransen © Steven Richardson

BINNENKIJKER. De sobere kustvilla met een kwinkslag van Hélène en Bruno: “Alle muren zijn afgewerkt met microcement volgens een Argentijnse techniek”

NINAHélène Fransen en Bruno Piers zijn de breinen achter schooltassenmerk Jeune Premier. Het creatieve dat hen typeert, komt terug in hun compleet gerenoveerde kustvilla waar wonen en werken naadloos in elkaar overvloeien. Elke kamer straalt rust en tegelijk inventiviteit uit. “Bruno’s grootvader had een lingeriefabriek en vertelde dat de beste deals tussen pot en pint werden afgesloten. Daarom bouwden we een stuk bij waarin de ongedwongen sfeer van een café hangt. En het werkt.” 

 1. BINNENKIJKER. Pascal en Vera maakten van haar familieboerderij een perfecte ontmoetingsplek: “Vier jaar lang hebben we alles zelf gerenoveerd”
  PREMIUM

  BINNENKIJ­KER. Pascal en Vera maakten van haar familie­boer­de­rij een perfecte ontmoe­tings­plek: “Vier jaar lang hebben we alles zelf gereno­veerd”

  Elke week bezoekt onze woonexpert Björn Cocquyt een bijzonder huis. In de buurt van Ninove renoveerden Pascal Jenquin (55) en Vera Goeman (52) op eigen houtje de boerderij waar zij opgroeide. Ze richtten Het Huis van Kaliter in met zelfgemaakte meubels en originele materialen, zoals gecementeerde muren en plafonds. “Het huis is genoemd naar mijn grootvader, die op café altijd een kaliter – een stevige pint – bestelde.”
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  6

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.