NINA
Volledig scherm
© NINA

Beautyredactrice Sophie test make-upfulness: “Het geeft niet alleen je knappe koppie, maar ook de inhoud ervan een opfrisbeurt”

Hoe zit het eigenlijk nog met make-up in tijden van thuiswerk en mondkapjes? Bleven de poederdozen een tijdlang toe, dan zijn we nu weer massaal op zoek naar kleur. Met als nieuwste hype: make-upfulness, een manier om eentonige tijden wat meer fleur te geven. “Ik word blij van een waasje oogschaduw en subtiel aangebrachte eyeliner. Dat heeft niets met ijdelheid of onzekerheid te maken, wel met een beetje leven in die grijze coronadagen brengen.”

 1. Beautyredactrice Sophie vergelijkt dure en goedkope zelfbruiners. “Soms zit er maar een paar euro verschil tussen zongekust en knaloranje”
  PREMIUM

  Beautyre­dac­tri­ce Sophie vergelijkt dure en goedkope zelfbrui­ners. “Soms zit er maar een paar euro verschil tussen zongekust en knaloranje”

  Elke maand gaat beautyredactrice Sophie op zoek naar het beste product in zijn categorie. Deze maand: zelfbruiners. Toen de zongebruinde velletjes werden uitgedeeld, stond ik niet bepaald vooraan. Integendeel, verkoopsters in de parfumerie halen spontaan een foundation boven die drie tinten te donker is: “Om er wat gezonder uit te zien”. Kortom: zodra de zomer eraan komt, zijn zelfbruiners voor het gelaat een vaste waarde in mijn beautyroutine. Maar welke zijn nu echt de moeite waard? En zijn dat altijd de dure?
 2. Dermatoloog zet verschillende soorten acne op een rij. “Na de correcte diagnose was ik op twee maanden volledig puistjesvrij”
  PREMIUM

  Dermato­loog zet verschil­len­de soorten acne op een rij. “Na de correcte diagnose was ik op twee maanden volledig puistjes­vrij”

  Maar liefst 40 procent van de volwassen vrouwen heeft last van acne. Maar het ene puistje is het andere niet. Beautyredactrice Sophie: “Dertien jaar heeft het geduurd voor de correcte diagnose. En vervolgens was ik er op amper twee maanden volledig vanaf.” Dermatologe Dagmar Ostijn legt uit hoe je de juiste soort acne herkent en hoe je die exact moet behandelen. Spoiler alert: soms moet je acnezalven net vermijden.