Als je met winterbanden in de zomer rijdt, heb je een slechtere wegligging.
Volledig scherm
Als je met winterbanden in de zomer rijdt, heb je een slechtere wegligging. © Michelin

Zomertijd betekent zomerbanden: "Winterbanden slijten sneller bij hoge temperaturen"

Dit weekend zetten we de klok opnieuw een uurtje vooruit. Volgens mobiliteitsfederatie TRAXIO is dat het ideale moment om een afspraak voor je bandenwissel in te plannen. Zomerbanden blijken immers meerdere voordelen te hebben. “Als je toch met winterbanden blijft rijden, verhoogt dat je remafstand.”

 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Europa wacht nog even met beslissing over verbod op auto’s met verbrandingsmotor na protest Duitsland en Italië
  149

  Europa wacht nog even met beslissing over verbod op auto’s met verbran­dings­mo­tor na protest Duitsland en Italië

  Vanaf 2035 mogen nieuwe auto’s geen verbrandingsmotor meer hebben, als het van Europa afhangt. Na de goedkeuring van het Parlement midden februari zou de Europese Raad aanstaande dinsdag nog een laatste keer stemmen over de wetgeving. Normaal gezien een formaliteit, maar de kwestie werd op de lange baan geschoven. “Het is ons doel om ervoor te zorgen dat nieuwe auto’s met verbrandingsmotoren ook na 2035 toegelaten worden”, zei de Duitse financiënminister Christian Lindner donderdag.