Fietsenmaker Dirk Van Bever toont hoe je een 'gewone' fiets ombouwt tot een elektrische.
Volledig scherm
PREMIUM
Fietsenmaker Dirk Van Bever toont hoe je een 'gewone' fiets ombouwt tot een elektrische. © rv

“Wie handig is, kan zijn gewone fiets zelf ombouwen tot een elektrische”: fietsenmaker legt uit hoe je dat aanpakt en hoeveel dat dan kost

Misschien had je toch liever een elektrische fiets dan een ‘gewone’. Of je conditie is wat minder geworden en je kan wel wat ondersteuning van een batterij gebruiken. Geen probleem: je kunt van je eigen conventionele fiets zélf een elektrische maken. Maar zo’n klus vergt behoorlijk wat inzicht. En dus vroeg onze verslaggever, een man met twee linkerhanden, raad aan fietsenmaker Dirk Van Bever van D&S Bikes. “Je fiets tot in de puntjes laten ombouwen zal zo’n 800 euro kosten.”

  1. Verkoop speedpedelecs stijgt met bijna 40%: dit zijn de beste modellen van 2022 en dit moet je weten bij aankoop
    PREMIUM

    Verkoop speedpede­lecs stijgt met bijna 40%: dit zijn de beste modellen van 2022 en dit moet je weten bij aankoop

    In november waren er 1.287 nieuwe inschrijvingen voor speedpedelecs, 39,6 procent meer dan het jaar voordien. De snelle e-bikes zijn erg populair, vooral voor langeafstandsritten. Maar wat moet je weten als je er eentje wil kopen? En kun je er zomaar de weg mee op? Mich Vergauwen van mobiliteitsorganisatie VAB geeft uitleg: “Volgens de wegcode is een speedpedelec geen ‘fiets’, maar wel een ‘bromfiets klasse P’.” We geven ook een overzicht van de beste speedpedelecs van 2022, getest door VAB.