Autokenner Joost Bolle testte de Nio ET7, die de markt van premiumwagens bestormt.
Volledig scherm
PREMIUM
Autokenner Joost Bolle testte de Nio ET7, die de markt van premiumwagens bestormt. © rv

Wat kan je van de ‘Chinese Tesla’ verwachten? Onze autokenner test de Nio ET7: “Die batterijwissel is voorlopig niet meer dan een gimmick”

Onze autospecialist Joost Bolle wikt en weegt de NIO ET7. Chinees, premium en peperduur. “Hij rijdt behoorlijk fijn en is goed afgewerkt,” vindt Joost, “maar wie zit nu te wachten om meer dan 1.200 euro per maand te betalen voor een onbekende Chinese auto? Temeer omdat hij iets heeft dat uniek is, maar nog… helemaal onbruikbaar in ons land.”

 1. De Range Rover Sport P510e doorgelicht: “Een pareltje, maar al die elektronische snufjes komen het gebruiksgemak niet ten goede”
  PREMIUM

  De Range Rover Sport P510e doorge­licht: “Een pareltje, maar al die elektroni­sche snufjes komen het gebruiksge­mak niet ten goede”

  Na de nieuwe Range Rover is er nu ook de sportversie: onze autospecialist Joost Bolle licht zijn favoriete SUV, de Range Rover Sport P510e, door. “Geweldige terreincapaciteit, maar wie zal dat gebruiken? Op het internet verkopen ze zelfs spuitbussen met modder. Zet je hem vanavond op de parking van een sterrenrestaurant, dan denken je kennissen tenminste dat je er vandaag mee door het diep bos bent getrokken, lekker stoer en ruig.” Hij legt uit wat de wagen verder zo bijzonder maakt, en wat voor hem de plus- en minpunten zijn.
 1. KIJK. Audi bouwt wagen zonder stuur en pedalen, met verbluffend interieur: zo ziet de nieuwste Activesphere Concept eruit

  KIJK. Audi bouwt wagen zonder stuur en pedalen, met verbluf­fend interieur: zo ziet de nieuwste Activesphe­re Concept eruit

  De Audi Activesphere is een avontuurlijke conceptcar met een heel bijzonder interieur. Het leidt alle aandacht af van de onderhuidse techniek. De Audi Activesphere Concept staat namelijk op het platform dat ook voor de nieuwe elektrische Porsche Macan is ontwikkeld. En in tegenstelling tot Audi’s futuristische studiemodel gaat de elektrische midsize-SUV van Porsche dit jaar nog in productie.