Mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit waarom de ene diesel duurder is dan de andere.
Volledig scherm
PREMIUM
Mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit waarom de ene diesel duurder is dan de andere. © ThinkStock

Wat is het verschil tussen ‘gewone’ en ‘premium’ diesel? En is die tweede écht beter? “Niet de brandstof, maar het gebruik is het probleem”

De ene diesel is de andere niet. Veel tankstations bieden naast een basisdiesel ook een premiumvariant aan. De Excelliums en V-Powers van deze wereld kosten meer, maar ze zouden beter zijn. Er wordt zelfs gezegd dat goedkope diesel je motor kan beschadigen. Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit wat de verschillen zijn en wie misschien toch beter de duurdere diesel tankt.

 1. “Misschien haalt dit de diesel uit het verdomhoekje waar die volgens veel experten onterecht inzit”: nieuwe uitstootnorm minder streng dan gevreesd
  PREMIUM

  “Misschien haalt dit de diesel uit het verdomhoek­je waar die volgens veel experten onterecht inzit”: nieuwe uitstoot­norm minder streng dan gevreesd

  Toekomstige auto’s zullen moeten voldoen aan strengere uitstootnormen. Die normen dicteren vanaf 2025 dus hoe de automarkt eruit zal zien. Benzine- en dieselwagens moeten nog zuiverder worden, maar ook voor elektrische auto’s worden de eerste beperkingen van kracht. En natuurlijk zullen er gevolgen zijn voor het budget. Onze mobilteitsexpert Brecht Vanhaelewyn legt uit wat er allemaal verandert.
 2. Tank jij soms tot na de klik? Onze expert vertelt waarom je dat beter niet doet

  Tank jij soms tot na de klik? Onze expert vertelt waarom je dat beter niet doet

  We komen allemaal wel eens in de verleiding om nog even iets meer brandstof in de tank te gooien. Voor een mooi rond bedrag, omdat benzine of diesel die dag net iets goedkoper is of omdat we dan net iets verder kunnen rijden. Maar is het een goed idee om je tank tot het randje te vullen? Kan het bijvoorbeeld je auto beschadigen? Onze mobiliteitsspecialist Brecht Vanhaelewyn geeft advies: “Je riskeert er kosten door.”
 3. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.