Kan het kwaad om de batterij en/of brandstoftank van je plug-in hybride leeg te rijden? Mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn schetst de gevolgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Kan het kwaad om de batterij en/of brandstoftank van je plug-in hybride leeg te rijden? Mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn schetst de gevolgen. © Getty Images / Florian Van Eenoo

Wat gebeurt er als je een plug-in hybride leegrijdt? “Geen garantie dat je na waarschuwingsmelding de afrit haalt”

Dat plug-in hybrides aan een stevige opmars bezig zijn. Terwijl eerst vooral zelfstandigen en zakelijke rijders voor zo’n flexibele stekkeroptie kozen, zetten nu ook steeds meer particulieren de stap. Want gebruik je zo’n auto op de juiste manier, maal je jouw kilometers hoofdzakelijk elektrisch. Maar zijn er ook dingen waar je extra op moet letten? Moét je de batterij bijvoorbeeld opladen? En wat als je zonder brandstof valt? Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn licht toe: “Dat je gaat stilvallen, voel je niet aankomen. Het gebeurt gewoon. Plots.”

  1. Welke wagens hebben het laagste verbruik? Onze autokenner vergelijkt 50 auto’s: “Eén categorie duidelijk beste leerling van de klas”
    PREMIUM

    Welke wagens hebben het laagste verbruik? Onze autokenner vergelijkt 50 auto’s: “Eén categorie duidelijk beste leerling van de klas”

    Met brandstofprijzen die blijven stijgen, wordt de vraag wat de meest zuinige auto’s zijn steeds prangender. Onze autokenner Joost Bolle testte voor HLN Mobiliteit de voorbije maanden 50 auto’s uit. Hun verbruikscijfers maken duidelijk dat je niet in de eerste plaats naar het model moet kijken, wel naar de soort brandstof die ze gebruiken. Welke auto’s komen dan op die meest zuinige eerste plek terecht? En waar moet je allemaal op letten om dat te achterhalen?