Volvo Fast Charging Network
Volledig scherm
Volvo Fast Charging Network © Volvo Cars

Volvo start met eigen netwerk snellaadstations in ons land

Volvo Cars wil in België en Luxemburg een netwerk van snelladers uitbouwen dat halverwege volgend jaar 30 stations moet tellen. 

 1. Europese Commissie tevreden dat lidstaten regels over CO2-uitstoot nieuwe auto’s hebben goedgekeurd, maar laatste woord is nog niet gezegd
  7

  Europese Commissie tevreden dat lidstaten regels over CO2-uit­stoot nieuwe auto’s hebben goedge­keurd, maar laatste woord is nog niet gezegd

  De Europese Commissie “verwelkomt” donderdag dat EU-ministers de finale zegen hebben gegeven voor nieuwe uitstootnormen. “De tekst die ik onderhandelde voor het Europees Parlement blijft ongewijzigd en zet een duidelijk doel voor uitstootvrije nieuwe auto’s vanaf 2035”, reageert ook het liberale Europarlementslid Jan Huitema. Vanaf 1 januari 2035 mogen er enkel nieuwe auto’s en ook kleine vrachtwagens worden verkocht die CO2-vrij zijn, maar er zal nog fel gedebatteerd worden over e-fuels.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.