Joost Bolle testte het yokestuur van Lexus.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Bolle testte het yokestuur van Lexus. © rv

VIDEO. Onze auto-expert reed met het ‘yokestuur’: “Een heel natuurlijke manier van sturen, en dat is net verraderlijk...”

Na jaren rijden met een traditioneel rond stuur pakken de grote automerken nu uit met de yoke, een rechthoekige variant die heel wat voordelen zou bieden. Onze auto-expert Joost Bolle reed met het revolutionaire stuur van de Lexus RZ 450e, doekte meteen zijn vooroordeel op, maar ontdekte ook iets waar de ontwerpers wellicht niet aan gedacht hebben.

 1. "We zien het prijsverschil nu al afnemen": waarom je met een elektrische wagen uiteindelijk misschien méér bespaart
  PREMIUM

  "We zien het prijsver­schil nu al afnemen": waarom je met een elektri­sche wagen uiteinde­lijk misschien méér bespaart

  Elektrische en hybride auto’s winnen in Europa steeds meer aan populariteit, ten koste van diesel- en benzinewagens. Op zich geen rare beweging aangezien brandstofprijzen sterk omhoog gaan. Maar is elektrisch rijden echt goedkoper? Autokenner Tony Verhelle rekende het voor ons uit. En hoe het voelt om elektrisch te rijden, vertelt onze auto-expert Joost Bolle.
 2. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 3. “Binnen 10 jaar geen plaats meer voor handgeschakeld”: 4 goede redenen om voor een automaat te kiezen
  PREMIUM

  “Binnen 10 jaar geen plaats meer voor handgescha­keld”: 4 goede redenen om voor een automaat te kiezen

  Nu autofabrikant Volkswagen stopt met de ontwikkeling van manuele versnellingsbakken, zo schrijft het Duitse vakblad Auto Motor und Sport, lijkt het er steeds meer op dat er over tien jaar waarschijnlijk geen handgeschakelde auto’s meer zullen zijn. Maar wat zijn nu de precieze voordelen ? En hoeveel betaal je extra voor per autotype? Onze auto-expert Joost Bolle geeft uitleg.