Joost Bolle test de nieuwe Ferrari 296 GTS.
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Bolle test de nieuwe Ferrari 296 GTS. © rv

VIDEO. 315.000 euro tel je ervoor neer, maar hij blies onze autokenner van zijn sokken: De Ferrari 296 GTS is een van de meest verbluffende machines die ik ooit bestuurde”

Onze autospecialist Joost Bolle ging een weekendje scheuren met de nieuwe Ferrari 296 GTS. Lees en verneem waarom hij deze adembenemende machine de meest geslaagde oefening ooit in ‘politieke correctheid’ vindt. Maar vooral: “Voortaan kan iedereen in een Ferrari stappen en ermee rijden, zo makkelijk…”

 1. “Vooral voer voor bedrijfswagenparken”: onze autokenner geeft zijn ongezouten mening over Citroëns 'nieuwe' DS7
  PREMIUM

  “Vooral voer voor bedrijfswa­gen­par­ken”: onze autokenner geeft zijn ongezouten mening over Citroëns 'nieuwe' DS7

  DS zet zijn DS7 in het nieuw. Of beter: ‘nieuw’. Want eigenlijk gaat het om een zogenaamde ‘facelift’. Maar dat zal je straks niet lezen op de affiches langs de weg. Automerken doen immers hard hun best om het onderscheid tussen ‘opgefrist’ en ‘écht nieuw’ zo vaag mogelijk te maken. Maar onze autospecialist Joost Bolle viel tijdens een korte test nog iets helemaal anders op. Hij legt uit waarom de Duitse merken eigenaar blijven van het label ‘premium’: “Je hoeft niet lang te kijken om hier een SUV van een Duits merk in te herkennen.”
 2. GETEST. Onze autokenner rijdt met de Mercedes EQXX: “Voorbeeld voor elektrische auto’s én zuinig, maar toch willen we hem niet”
  PREMIUM

  GETEST. Onze autokenner rijdt met de Mercedes EQXX: “Voorbeeld voor elektri­sche auto’s én zuinig, maar toch willen we hem niet”

  Onze autokenner Joost Bolle kon exclusief met de Mercedes EQXX rijden als 23ste ter wereld. Het is dé elektrische auto waarmee je duizend kilometer ver raakt zonder de batterij bij te laden. “Dit is effectief de EV waarmee je naar het zuiden van Frankrijk kan rijden zoals je dat anders doet met je benzine- of dieselauto, maar tegelijkertijd is het niet de auto die we willen.” Waarom niet? En zijn er toch nog pluspunten aan dit model?