De Tesla Model Y bij de opening van de nieuwe fabriek in Duitsland dit voorjaar.
Volledig scherm
De Tesla Model Y bij de opening van de nieuwe fabriek in Duitsland dit voorjaar. © via REUTERS

Verrassend: dit is nu de bestverkochte auto van Europa

In september werden er 1.038.481 nieuwe auto’s verkocht in Europa. Dat betekent een stijging van 15 procent ten opzichte van vorig jaar. De Peugeot 208 is van de eerste plaats verstoten.

105 reacties

 • Philippe Buysse

  5 maanden geleden
  Lijkt me ook niet moeilijk ... Tesla maakt merendeel van zijn stukken en electronica zelf. De andere merken zijn afhankelijk van toeleveranciers. Hierdoor heb je levertermijnen van 1 jaar of zelfs meer. Bij Tesla kan er momenteel veel vlugger geleverd worden.
 • Marinus van Driel

  5 maanden geleden
  Oh nee, Jesper Stijnen? Is belastingvermindering géén subsidie? Leg mij dan eens uit wie dat bijkomend klein tekortje op de betalingsbalans gaat bijleggen? Elke Euro, die een belastingplichtige niet betaald, of dat nu door een 'subsidie' komt of een 'belastingverlaging', wordt bijgelegd door een ... andere belastingplichtige. En gewoonlijk is die laatste categorie minder vermogend dan de eerste. Dat is de enige ongeschreven realiteit in het 'subsidie' verhaal.
 • Ronald Colonne

  5 maanden geleden
  Wie zal EV. tweedehands durven kopen ?! Het is zoals met elektrische fiets, capaciteit gaat er elk jaar op achteruit , waardevermindering zal enorm zijn! Waterstof zal het moeten worden ,in vorm van gevulde cassette die overal zal kunnen kopen . Ondertussen zit je met EV,s die niemand nog wilt ...
 • nicky vandee

  5 maanden geleden
  Electrische wagen? Wat bij stroom tekort of afschakel plan? De fiets, step (gewone) of beter te voet, geen stroom nodig
 • Friedel Pas

  5 maanden geleden
  Het gaat over cijfers van één maand, de andere maanden dacht ik dat het anders was. Dus als een grote verhuurmaatschappij, of bedrijf een redelijk aantal van deze wagen heeft gekocht in één keer. Daarom dat cijfers over een langere periode veel meer betekenis vol zijn dan van een dergelijke korte periode. Dat electrisch steeds een groter aantal zal in nemen zal zeker wel zijn!
 1. GETEST: onze expert fietst met de Stromer ST3 Pinion: “Een raket die alle verkeer te snel en te slim af is”
  PREMIUM

  GETEST: onze expert fietst met de Stromer ST3 Pinion: “Een raket die alle verkeer te snel en te slim af is”

  Stromer is marktleider bij de speedpedelecs in België. Het Zwitserse merk zet keihard in op sportieve fietsen die 45 km/u halen en de markt veroveren met hun strakke looks, performante motor en grote actieradius. Reden genoeg voor een eerste test van de ST3 Pinion door onze mobiliteitsexpert Arno Jaspers: “Stromer is met recht en reden de gouden standaard onder de speedpedelecs en daarvoor hoef je zeker niet naar de duurste modellen te grijpen.”