In deze 'Space' in Brussel kan je Polestar-wagens bekijken, maar voor de aankoop ervan moet je naar hun webwinkel.
Volledig scherm
PREMIUM
In deze 'Space' in Brussel kan je Polestar-wagens bekijken, maar voor de aankoop ervan moet je naar hun webwinkel. © Photo News

"Verborgen kosten lopen op tot 980 euro": auto-expert waarschuwt voor valkuilen bij online aankoop nieuwe wagen

Onlangs lanceerde het kersverse automerk Polestar een nieuw verkoopmodel in ons land: je kan hun wagens wel nog bekijken in een showroom maar vervolgens enkel online aankopen. Eerder investeerde ook Tesla al fors in de online verkoop van hun elektrische voertuigen. Maar spaar je hiermee geld uit? Onze autospecialisten Joost Bolle en Brecht Vanhaelewyn probeerden het uit en botsten meteen op verborgen kosten: een stevig bedrag van 900 euro zelfs, dat volgens de economische wetgeving bovendien niet zuiver op de graat is.

 1. Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwatchers kijken vooruit
  Gouden 11
  3

  Wie gaat dit seizoen helemaal ontploffen? Drie van onze clubwat­chers kijken vooruit

  De Jupiler Pro League is weer volop bezig en dat betekent dat ook de Gouden 11 terug is. Speel mee met onze sportgame en bewijs dat jij het meeste weet over het Belgische voetbal. Tijdens de eerste zes speeldagen zijn er nog geen prijzen te winnen, omdat de transferperiode nog bezig is. Maar je kunt wel al volop sleutelen aan jouw team. Wij vroegen aan drie van onze clubwatchers wie we in de gaten moeten houden.
 2. PORTRET. Gek of geniaal: is Elon Musk de nieuwe Mozes die ons naar het land van melk en honing leidt, of een ordinaire koopman in de tempel?
  PREMIUM

  PORTRET. Gek of geniaal: is Elon Musk de nieuwe Mozes die ons naar het land van melk en honing leidt, of een ordinaire koopman in de tempel?

  Dat Elon Musk (48), de man die vanavond de eerste commerciële vlucht de ruimte had moeten schieten, geen gewone is, daarover bestaat nul discussie. Maar of hij nu gek, geniaal, allebei of net geen van beide is, daarover lopen de meningen uiteen. Voor sommigen is hij de Mozes die ons naar het nieuwe land van melk en honing Mars zal leiden, voor anderen een ordinaire koopman in de tempel. God weet wie gelijk heeft.