Eddy de Plee van MotoVan laat motorfietsen keuren voor klanten, en merkt dat dit niet steeds even vlot verloopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Eddy de Plee van MotoVan laat motorfietsen keuren voor klanten, en merkt dat dit niet steeds even vlot verloopt. © Klaas De Scheirder

Vanaf morgen lange wachttijden om je motorfiets te laten keuren: “De meeste zijn al volgeboekt tot eind februari”

Sinds 2023 moeten motorfietsen gekeurd worden bij verkoop of na een ongeval. Maar de keurprocedure loopt niet helemaal van een leien dakje, met talloze rode kaarten als resultaat. “Het strafste is dat ik onlangs bij de Dienst Inschrijvingen voor Voertuigen (DIV) te horen kreeg dat je nog tot vandaag een motorfiets kan inschrijven zonder keuring. Ik heb dus al enkele honderden euro’s verspild”, vertelt Eddy de Plee. Hij ziet met eigen ogen hoe het systeem spaak loopt.

 1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
  TV

  STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

  Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!
 2. Verplicht naar de keuring met je motorfiets vanaf 1 januari: “Er zijn maar 15 stations waar je terecht kan”
  PREMIUM

  Verplicht naar de keuring met je motorfiets vanaf 1 januari: “Er zijn maar 15 stations waar je terecht kan”

  Op 1 januari gaat de technische keuring voor motorfietsen van start. Voortaan moeten motorfietsen boven de 125cc een keuring bij verkoop ondergaan, of een keuring bij reparatie na een ongeval. Wat zijn de aandachtspunten voor de keuring? En hoeveel kost het? Onze motorexpert Arno Jaspers laat zijn licht schijnen over de nieuwe wet, die niet bij iedereen in goede aarde valt. “Deze keuring is enkel het gevolg van lobbywerk door de keuringsbedrijven.”