Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Vanaf eind deze zomer verplicht opladen om ‘laadpaalkleven’ tegen te gaan

Om ‘laadpaalklevers’ af te schrikken, wordt het verplicht om effectief te laden wanneer je met je elektrische auto op een parkeerplaats met laadpaal parkeert. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) voert die verplichting in. Dat schrijven Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen.

50 reacties

 • Robby Van Mieghem

  4 maanden geleden
  @Peeters Jos : neen niet correct. 1) laadpaal infra moet hierop voorzien zijn ( standaard laadpaal die in je lease-'contract' zit is dat niet. Wil je dat wel moet je een serieus stuk bijbetalen 2) Niet elke EV is hiervoor geschikt. Rij zelf met een m50 en dat voertuig kan geen stroom terug geven aan je woning.
 • Geert Tamsyn

  4 maanden geleden
  Om je elektrische auto als voeding voor thuis te gebruiken, heb je een bidirectionele laadpaal nodig, en die zijn nog niet gehomologeerd.
 • peeters jos

  4 maanden geleden
  Deze matchboxes worden toch “gratis” opgeladen op het werk. En met de lading voeden ze thuis hun zwembad en hele huishouden of pompen ze hun thuisbatterij vol. En dat met al een zeer laag of onbestaand VAA voor elektrische bedrijfswagens. Tijd om dit allemaal eens als inkomen te belasten.
 • Filip Vanlaeken

  4 maanden geleden
  Mij zien ze in de stad al jaren niet meer, dat is een Vivaldi-zone : ze pakken u daar alles af terwijl je er bij staat. LEZ blijft een elitaire pestmaatregel. Autonome parkeerbedrijven dienen enkel om vriendjespolitiek te verdoezelen en niet onderhevig te zijn aan democratische controle.
 • Geert Tamsyn

  4 maanden geleden
  Weer een scheet in een fles, 95% van de EV worden thuis of op het werk geladen, veel goedkoper of zelfs helemaal gratis. EV zijn 3 keer efficiënter dan brandstofwagens, elektriciteit kan hernieuwbaar en uitstootloos geproduceerd worden, batterijen worden gerecycleerd.
 1. ‘HH-88’ en ‘1-RAS-88’: Unia ontvangt klachten over nummerplaten met verwijzing naar Hitler
  57

  ‘HH-88’ en ‘1-RAS-88’: Unia ontvangt klachten over nummerpla­ten met verwijzing naar Hitler

  ‘HH-88’ en ‘1-RAS-88’: voor de meeste mensen lijken het onschuldige nummerplaten. Maar in neonazistische kringen is algemeen bekend dat ‘HH’ verwijst naar ‘Heil Hitler’ en hetzelfde geldt voor ‘88' - H is de achtste letter in ons alfabet. Hoewel racistische platen verboden zijn, rijden beide combinaties, die dus Hitler lijken te verheerlijken, rond in ons land. Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil daarom een betere screening bij de DIV (Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen).
 2. Eigenaar op vakantie: Tesla hangt al twee maanden aan openbare laadpaal in Amsterdam

  Eigenaar op vakantie: Tesla hangt al twee maanden aan openbare laadpaal in Amsterdam

  De Tesla van een inwoner van Amsterdam hangt al twee maanden aan dezelfde openbare laadpaal, tot grote ergernis van de omwonenden. De gemeente grijpt echter niet in. “We hebben in Amsterdam een groot netwerk van laadpalen”, klinkt het in een reactie. Ook in ons land is de parkeertijd van elektrische of hybride voertuigen niet beperkt tot de tijd van het opladen. Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil daar wel verandering in brengen.