Deze drie auto's zijn door VAB verkozen tot 'Gezinswagen van het Jaar' in hun prijscategorie.
Volledig scherm
Deze drie auto's zijn door VAB verkozen tot 'Gezinswagen van het Jaar' in hun prijscategorie. © Jeroen Peeters

VAB koos de ‘Gezinswagens van het Jaar’: één merk is hier nog maar net te koop en is meteen de beste

Voor de 36ste keer koos mobiliteitsorganisatie VAB de ‘Gezinswagen van het Jaar’. Dat ging gepaard met een groots evenement, want bij de stemming wordt niet alleen rekening gehouden met de mening van een professionele jury, maar ook met die van een hele hoop gezinnen die voor een kennismaking met de auto’s in kwestie afzakten naar de omgeving van het circuit van Zolder. Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn zet de resultaten op een rij.

  1. Klopt het wel dat sommige auto’s duurder zijn in aankoop, maar goedkoper achteraf? “Vraag als consument altijd een bewijs van deze claim”
    PREMIUM

    Klopt het wel dat sommige auto’s duurder zijn in aankoop, maar goedkoper achteraf? “Vraag als consument altijd een bewijs van deze claim”

    Het budget van een auto is meer dan alleen maar de aankoopprijs. Het verbruik, de verzekering, het onderhoud en de restwaarde bepalen allemaal mee hoeveel een auto écht kost. Het kan daarom uiteindelijk goedkoper zijn om een duurdere auto te kopen. Maar ‘hij kost wat meer in aankoop, maar achteraf is hij goedkoper’, is ook gewoon een gemakkelijk verkoopargument. “Je neemt die uitspraak best niet zomaar aan”, waarschuwt mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn.