Joost Bolle test de Kia EV6: "De vormgeving is alvast een schot in de roos."
Volledig scherm
PREMIUM
Joost Bolle test de Kia EV6: "De vormgeving is alvast een schot in de roos." © rv

“Theoretisch rijdt hij 528 km ver, in de praktijk maar 340 km”: onze auto-expert is kritisch over de eerste grote elektrische Kia

De EV6 van Kia werd met groot tromgeroffel gelanceerd. De Zuid-Koreaanse constructeur wil van zijn eerste grote elektrische model een soort vaandeldrager maken, want hij is de eerste van een nieuw gamma dat de komende jaren wordt uitgerold. Onze auto-expert Joost Bolle bespreekt de plus- en minpunten van deze ‘elektrische limousine’. “Op het eerste gezicht is het interieur best goed afgewerkt. Maar als je het allemaal van wat dichterbij bekijkt, zie je veel licht en bekrasbaar plastic.” 

 1. “Meer dan de helft van alle pannes kan je zelf oplossen”: onze motorexpert legt uit wat in je toolkit hoort
  PREMIUM

  “Meer dan de helft van alle pannes kan je zelf oplossen”: onze motorex­pert legt uit wat in je toolkit hoort

  Iedereen kan wel eens een motorpanne hebben. Wie maar genoeg kilometers maakt, krijgt ooit te maken met een platte band, benzinepanne of losgetrilde bout. Ingewikkelde elektronica is moeilijker te repareren naast de weg, maar in 90 procent van alle pechgevallen gaat het om simpele zaken die je kan verhelpen met de kleine toolkit die onze motorexpert Arno Jaspers heeft samengesteld: “Deze kleine gereedschapsset onder je duozadel maakt vaak het verschil tussen vijf minuten vertraging of wachten op de sleepdienst.”
 2. KAART. "Extra dienstverlening voor onze klanten": bij deze winkels kan je jouw elektrische wagen gratis opladen
  PREMIUM

  KAART. "Extra dienstver­le­ning voor onze klanten": bij deze winkels kan je jouw elektri­sche wagen gratis opladen

  Vandaag opent warenhuisketen Lidl een 100ste winkel met een laadpaal. Met die snellader kan iedereen zijn of haar elektrische wagen of fiets gratis van elektriciteit voorzien, zonder kaartje, pasje of andere rompslomp. En gratis bestaat wél, want ook andere winkelketens zoals Delhaize en Ikea leveren kosteloos stroom aan wie dat wil. Omdat de online zoektocht naar gratis tanken in ons land een calvarietocht langs verouderde info oplevert, verzamelden wij exclusief de recentste oplaadlocaties, met een overzicht van hoe ze werken.
 1. “Je kan jezelf of de hele straat ermee van stroom voorzien”: zo gebruik je je elektrische wagen als thuisbatterij
  PREMIUM

  “Je kan jezelf of de hele straat ermee van stroom voorzien”: zo gebruik je je elektri­sche wagen als thuisbatte­rij

  Zoek je een oplossing voor pieken die je zonnepanelen lamleggen en dalen die je verplichten om dure netstroom te kopen? Dan is er de elektrische wagen die zowel stroom kan laden als leveren. We vroegen Tim Briers van Watt’s Next, dat zulke laadpalen installeert, hoe dat werkt en hoeveel het kost. “Dit is niet nieuw, alleen is er hier tot nu toe niets mee gedaan.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.