thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

TEST. Modern dashboard heeft heel wat geheimen voor automobilist: weet jij wat deze symbolen betekenen?

Slechts één op de vier automobilisten kent de nieuwste waarschuwingslampjes op het dashboard van de wagen, zo blijkt uit een test die VAB ontwikkelde. Door de gebrekkige kennis "lopen er meer paniekoproepen binnen bij de alarmcentrale" van de VAB, zegt de mobiliteitsorganisatie. Wie correct reageert op de waarschuwingslampjes, kan veel kosten besparen.

101 reacties

 • ivo torfs

  5 jaar geleden
  Wij krijgen een melding van twee botsende auto's volledig in het rood als we een ongeval hebben, zeer gemakkelijk voor het geval men dronken is. Heb al drie meldingen gehad zonder dat in de verste verte een hindernis te bespeuren was. Ik ben geheel onthouder.
 • Steven Goossens Schenck von Toutenburg

  5 jaar geleden
  waar is de heerlijke tijd zonder al die electronica?!
 • Romain Nolf

  5 jaar geleden
  Wij rijden met VOLVO er staan niet zoveel lampjes op maar wat erop komt ken ik, en soms komt er wat op om te lezen en je weet direct wat er mis is !
 • Wim Offermans

  5 jaar geleden
  Het viel mij op dat milieuprioriteit onder het nulpunt ligt.
 • Wim Offermans

  5 jaar geleden
  Ik ben technisch onderlegd en kan stellen dat sommige omschrijvingen er totaal naast zitten. Jammer
 1. TEST: Zou jij met de nieuwe regels nog slagen voor je verkeersexamen?

  TEST: Zou jij met de nieuwe regels nog slagen voor je verkeers­exa­men?

  Het verkeersreglement zou voor niemand al te grote geheimen mogen hebben. Dat wordt toch van je verwacht, wanneer je naar het examencentrum trekt voor je theorie- of praktijkexamen, maar natuurlijk ook dagdagelijks wanneer je je in het verkeer begeeft. Toch blijken veel mensen een aantal verkeersregels niet goed te kennen. Het Laatste Nieuws en het verkeersveiligheidsinstituut Vias maakten deze test: zou jij nog slagen voor je verkeersexamen?
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.