Model Y van Tesla kost je nu 12.000 minder. Onze autokenner Joost Bolle gaat na waarom Tesla de prijs van heel wat van zijn elektrische wagens drastisch verlaagt.
Volledig scherm
PREMIUM
Model Y van Tesla kost je nu 12.000 minder. Onze autokenner Joost Bolle gaat na waarom Tesla de prijs van heel wat van zijn elektrische wagens drastisch verlaagt. © Getty Images

Tesla Model Y plots 12.000 euro goedkoper: hoe kan dit? En zullen de andere automerken volgen?

Tot 20 procent minder betaal je nu voor een Tesla. Zet deze toch wel spectaculaire prijsverlaging een algemene trend in? Onze autospecialist Joost Bolle analyseerde de kwestie.

 1. Onze autokenner testte de BYD Atto 3, nu ‘Gezinswagen van het jaar’: “Bijna 12.000 euro goedkoper dan een vergelijkbare Mercedes”
  PREMIUM

  Onze autokenner testte de BYD Atto 3, nu ‘Gezinswa­gen van het jaar’: “Bijna 12.000 euro goedkoper dan een vergelijk­ba­re Mercedes”

  Vandaag onthulde VAB de ‘Gezinswagens van het Jaar’. In de categorie elektrische wagens tot 52.000 euro wist de BYD Atto 3 de eerste plaats te veroveren. Onze autospecialist Joost Bolle reed exclusief met de elektrische SUV van het Chinese merk, dat nog voor het einde van het jaar met grote ambitie naar ons land komt. “Alleen al naar de Atto 3 kijken, doet me beseffen dat dit een beangstigende auto is.” Waarom dit géén typisch Chinese wagen is, legt Joost uit in het artikel én in een video.
 2. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 1. “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost
  TV

  “Ik hoef jouw f*cking excuses niet te horen”: trailer tweede seizoen ‘Hacked’ gelost

  Goed nieuws voor de fans van de bekroonde jongerenreeks ‘Hacked’, want het tweede seizoen is in aantocht. In de eerste tien afleveringen maakte de kijker kennis met de drie hechte vrienden Nilou (Alicia Andries), Malick (Misha van der Werf) en Adanne (Helena Tengan), die gechanteerd en geteisterd werden door een genadeloze hacker. Maar nu is het tijd voor de andere kant van het verhaal. De fans komen eindelijk wat meer te weten over de hacker zélf.