Illustratiefoto. Tesla was het afgelopen kwartaal goed voor een recordaantal leveringen.
Volledig scherm
Illustratiefoto. Tesla was het afgelopen kwartaal goed voor een recordaantal leveringen. © AFP

Tesla levert recordaantal auto's af, maar toch minder dan analisten hadden verwacht: fors omlaag op Wall Street

Elektrische autobouwer Tesla heeft het afgelopen kwartaal in totaal 343.830 auto’s afgeleverd, goed voor een nieuw record. Dat neemt niet weg dat de Amerikaanse producent wel minder voertuigen afleverde dan wat analisten hadden verwacht. Op Wall Street raakte Tesla maandag prompt bijna 9 procent van zijn waarde kwijt.

5 reacties

 • Dirk Van den Lemmer

  2 maanden geleden
  Veel produceren is één, ze aan de man brengen twee. Als je iets op de markt brengt waar maar enkelingen in geïnteresseerd zijn blijf je er mee zitten. De concurrentie heeft Tesla ingehaald en biedt nieuwere en beter afgewerkte producten aan. Binnen vijf jaar bestaat Tesla niet meer als autobouwer maar enkel als producent van thuisbatterijen.
 • jesper stijnen

  2 maanden geleden
  Top auto's. Veel waarde voor uw geld. Full option, super snel. Veel binnenruimte voor gelijkaardige buitenmaten.
 • mike milan

  2 maanden geleden
  Op 5 jaar tijd…plus 600% winst op de aandelen Geen enkel bedrijf doet beter.En momenteel Jan er ook geen enkele elektrische auto aan tippen.Tesla staat met alles ver vooruit.
 • Ives Ameel

  2 maanden geleden
  Inderdaad als je er eerst 100 verkoopt en daarna 120 heb je meer verkocht. Heel dat elektrische gedoe verlegt alleen maar de vervuiling, stroom wordt gemaakt met steenkool mensen. De problemen met de batterijen daar strop alles, 485km onder gunstige omstandigheden en dan uren aan de stroom, die auto's zijn alleen goed voor niche markten.
 • Britt Pinxten

  2 maanden geleden
  Fel Overroepen heel die Tesla.
 1. Met de speekseltest wordt er meer gecontroleerd op drugs in het verkeer: “Boetes kunnen oplopen tot 16.000 euro”

  Met de speeksel­test wordt er meer gecontro­leerd op drugs in het verkeer: “Boetes kunnen oplopen tot 16.000 euro”

  Recente nieuwsberichten tonen weer eens de fatale invloed van drugs in het verkeer. In Hamont-Achel werd een voetganger overreden door een motorrijder, in Rome werden twee Vlaamse toeristen van de weg gemaaid door een automobilist die liefst vijf verdovende middelen in zijn systeem had. ‘Dag Allemaal’ vroeg aan Stef Willems van het Instituut voor de Verkeersveiligheid Vias hoe groot het probleem nu eigenlijk is.
 2. Ex-vriendin Elon Musk veilt foto’s uit hun studententijd: “Kant van hem die niet veel mensen zien”

  Ex-vrien­din Elon Musk veilt foto’s uit hun studenten­tijd: “Kant van hem die niet veel mensen zien”

  De spullen van je ex-partner kunnen in sommige gevallen erg winstgevend zijn. Vooral als het de spullen van miljardair, CEO van Tesla en oprichter van SpaceX Elon Musk zijn. Jennifer Gwynne, de ex-vriendin van Musk, veilt foto’s uit hun studententijd. Ook een ketting en een verjaardagskaart van Musk gaan onder de hamer. “De foto’s zijn bijzonder, voornamelijk omdat ze een kant van Musk tonen die niet veel mensen zien”, vertelt een veilingmeester van RR Auction.