De Audi 80 Cabriolet van prinses Diana
Volledig scherm
De Audi 80 Cabriolet van prinses Diana © Shutterstock

Te koop: de Audi 80 cabriolet van prinses Diana

Verzamelaars van memorabilia van de Britse koninklijke familie staan te trappelen om te kunnen bieden op de Audi 80 Cabriolet uit 1994. Het was jarenlang de privé-auto van prinses Diana.

 1. Met welke fietsen rijden profs in de Tour de France? En hoeveel kosten ze? "Hoe lichter, hoe sneller je bergop gaat”
  PREMIUM

  Met welke fietsen rijden profs in de Tour de France? En hoeveel kosten ze? "Hoe lichter, hoe sneller je bergop gaat”

  De Ronde van Frankrijk doet velen goesting krijgen om zelf mythische cols te overwinnen. Wie dat wil doen op een proffiets genre Van Aert, moet diepe zakken hebben. Maar is de doorsnee fiets van een wielertoerist dan zoveel minder goed? En waarom kost de fiets van Mathieu van der Poel de helft minder dan die van de rest van het profpeleton? ‘Dag Allemaal’ vroeg het aan wielercommentator Michel Wuyts en voormalig wereldkampioen Johan Museeuw. “Het is niet omdat je ’n tweewieler zoals Pogačar hebt, dat je sneller gaat rijden.”
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.