Vul jij je tank soms tot het randje? Onze mobiliteitsspecialist vertelt of het een goed idee is.
Volledig scherm
Vul jij je tank soms tot het randje? Onze mobiliteitsspecialist vertelt of het een goed idee is. © ANP / EPA

Tank jij soms tot na de klik? Onze expert legt uit waarom je dat beter niet doet

We komen allemaal wel eens in de verleiding om nog even iets meer brandstof in de tank te gooien. Voor een mooi rond bedrag, omdat benzine of diesel die dag net iets goedkoper is of om net iets verder te rijden. Maar is het een goed idee om je tank tot het randje te vullen? Kan het je auto beschadigen? Onze mobiliteitsspecialist Brecht Vanhaelewyn geeft advies: “Je riskeert er kosten door.”

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Wat met jouw diesel- of benzinewagen? Dit zal verbod op verkoop van auto’s met verbrandingsmotor concreet voor jou betekenen
  PREMIUM

  Wat met jouw diesel- of benzinewa­gen? Dit zal verbod op verkoop van auto’s met verbran­dings­mo­tor concreet voor jou betekenen

  Nu de Europese Unie en Duitsland een overeenkomst hebben bereikt, lijkt het zeker: vanaf 2035 komt er een verkoopverbod van auto’s met verbrandingsmotoren. Met andere woorden: er mag alleen nog elektrisch gereden worden. Maar wat betekent dat nu echt voor ons als gebruikers? Worden elektrische wagens goedkoper en kunnen we nog blijven rijden met onze huidige wagen? En is ons land en Europa wel klaar voor die ommezwaai? HLN-mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn geeft antwoord op de prangendste vragen.