Superfan Ann-Marie toont haar drie Ford Fiesta's: “Die daar is mijn pocket-rocket”

Kan je verliefd worden op een automodel? Zo lijkt het wel bij Ann-Marie Dokter uit Berlaar. Zij rijdt al twaalf jaar met Ford Fiesta’s, en heeft er nu ook drie in haar wagenpark. Omdat de fabrikant na 47 jaar gaat stoppen met de productie, maakt VTM NIEUWS mee een ritje.

 1. Elektrische versus gewone auto: wat zijn nu de échte verschillen? Onze auto-expert licht toe: “Een EV schiet als een raket uit de startblokken”
  PREMIUM

  Elektri­sche versus gewone auto: wat zijn nu de échte verschil­len? Onze au­to-ex­pert licht toe: “Een EV schiet als een raket uit de startblok­ken”

  Hoewel we volop aangemoedigd worden om een elektrische wagen te kopen, blijkt de Belgische consument er nog niet warm voor te krijgen. Maar als je de overstap dan toch maakt, zal je merken dat elektrisch rijden een stevige aanpassing vergt. “Rijden met een ‘EV’ is helemaal anders dan met een klassieke benzine- of dieselauto. Niet alleen rijtechnisch, ook mentaal”, zegt onze autokenner Joost Bolle. Hij zet de meest opvallende verschillen op een rij.
 2. GETEST. De Dacia Spring: “De perfecte auto voor wie de sprong naar elektrisch rijden wil wagen”
  PREMIUM
  Getest

  GETEST. De Dacia Spring: “De perfecte auto voor wie de sprong naar elektrisch rijden wil wagen”

  Met zijn Spring bewijst Dacia wat we in deze rubriek al meermaals schreven: dat het concept van de ‘EV’ veel geschikter is als tweede gezinswagen voor om en bij de deur, dan als eerste en grote auto in het gezin. En dat de prijsstijgingen in de autosector pijn doen. “Toch is dit volgens mij het geknipte model voor wie de stap naar elektrisch rijden wil zetten,” vindt onze autospecialist Joost Bolle.
 1. Droom je van een motor? Zo haal je een motorrijbewijs: “Alles begint met het theorie-examen, nadien wordt het een stukje ingewikkelder”
  PREMIUM

  Droom je van een motor? Zo haal je een motorrijbe­wijs: “Alles begint met het theorie-exa­men, nadien wordt het een stukje ingewikkel­der”

  Altijd al met de motor willen rijden? Het is eenvoudiger en goedkoper dan veel mensen denken, of toch op voorwaarde dat je de groeicurve qua vermogen en cc’s volgt. Sterker nog: België is één van de weinige Europese landen waar je nog steeds met een autorijbewijs B en na vier uur les zonder examen al met een motorfiets op de weg kan. Onze motorexpert Arno Jaspers overloopt de verschillende leertrajecten en haalt het kostenkaartje erbij.