Hoe meer de sneeuw samengedrukt wordt, hoe gevaarlijker de situatie, want dan vormt er zich een ijslaagje.
Volledig scherm
Hoe meer de sneeuw samengedrukt wordt, hoe gevaarlijker de situatie, want dan vormt er zich een ijslaagje. © Shutterstock

Sneeuw, ijzel, rijm: bij dit soort weer pas je best op voor gladde wegen

In de winterperiode is het altijd opletten geblazen voor een slippertje. Zowel automobilisten, fietsers als voetganger ondervinden hinder van een glad wegdek. Maar wat zorgt er precies voor dat je bij onvoorzichtigheid zal gaan slippen?

4 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  2 weken geleden
  "Sneeuw, ijzel, rijm" Dan blijf je echt weg met een elektrische wagen, zij hebben geen ontkoppelingspedaal net zoals een automaat... levensgevaarlijk.
 • Rik De Hondt

  3 weken geleden
  Als iedereen een beetje normaal doet, komt dat allemaal goed, uiteraard altijd uitzonderingen die zich sterk voelen met hun dikke bakken
 • Marjolein Jacobs

  3 weken geleden
  Haha snelheid aanpassen... zelfs tegen 5 kmpu kon je gaan slippen. Al aan de lijve ondervonden.
 • Jean-Pierre Vispoel Rousseau

  2 maanden geleden
  Uw snelheid aanpassen, en de wegcode toepassen. Ongevallen zullen dan wel snel minderen, als zullen die er wel altijd zijn.
 1. Voor elektri­sche wagens vind je meer info over de koetswerk­kleu­ren dan over de batterij”: wat is de bruto- en nettocapa­ci­teit en waarom is dat belangrijk?
  PREMIUM

  Voor elektri­sche wagens vind je meer info over de koetswerk­kleu­ren dan over de batterij”: wat is de bruto- en nettocapa­ci­teit en waarom is dat belangrijk?

  Wil je als klant goed geïnformeerd kiezen uit elektrische auto’s, dan weet je maar beter hoe groot de batterij écht is. Maar in de praktijk is die informatie niet altijd even makkelijk te vinden. “Niet alleen zijn er verschillende meetmethodes, zelfs de eenvoudigste data zijn niet altijd beschikbaar”, zegt onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn. Hij legt uit waar je op moet letten en waarom dat zo belangrijk is.