Hoe meer de sneeuw samengedrukt wordt, hoe gevaarlijker de situatie, want dan vormt er zich een ijslaagje.
Volledig scherm
Hoe meer de sneeuw samengedrukt wordt, hoe gevaarlijker de situatie, want dan vormt er zich een ijslaagje. © Shutterstock

Sneeuw, ijzel, rijm: bij dit soort weer pas je best op voor gladde wegen

In de winterperiode is het altijd opletten geblazen voor een slippertje. Zowel automobilisten, fietsers als voetganger ondervinden hinder van een glad wegdek. Maar wat zorgt er precies voor dat je bij onvoorzichtigheid zal gaan slippen?

4 reacties

 • Ferdinand Nuyts

  1 week geleden
  "Sneeuw, ijzel, rijm" Dan blijf je echt weg met een elektrische wagen, zij hebben geen ontkoppelingspedaal net zoals een automaat... levensgevaarlijk.
 • Rik De Hondt

  2 weken geleden
  Als iedereen een beetje normaal doet, komt dat allemaal goed, uiteraard altijd uitzonderingen die zich sterk voelen met hun dikke bakken
 • Marjolein Jacobs

  2 weken geleden
  Haha snelheid aanpassen... zelfs tegen 5 kmpu kon je gaan slippen. Al aan de lijve ondervonden.
 • Jean-Pierre Vispoel Rousseau

  2 maanden geleden
  Uw snelheid aanpassen, en de wegcode toepassen. Ongevallen zullen dan wel snel minderen, als zullen die er wel altijd zijn.
 1. Eurostar rijdt door Brexit opzettelijk met honderden lege zitplekken

  Eurostar rijdt door Brexit opzette­lijk met honderden lege zitplekken

  Voor heel wat mensen is de Eurostar dé ideale manier om naar Londen te reizen. Toch zijn er op de treinen van Londen naar Parijs vaak honderden lege zitplekken. De treinen die vanuit Amsterdam vertrekken, zijn voor meer dan driekwart leeg. De oorzaak? Sommige stations hebben geen ruimte om de grenscontroles – die sinds de Brexit van kracht zijn – degelijk uit te voeren. En daarom worden opzettelijk duizenden zitplaatsen niet verkocht.
 2. Zo exclusief wordt Zoute Grand Prix Club in Knokke: “Vrije toegang voor het publiek zal er niet zijn. Enkel op uitnodiging kom je binnen”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Zo exclusief wordt Zoute Grand Prix Club in Knokke: “Vrije toegang voor het publiek zal er niet zijn. Enkel op uitnodi­ging kom je binnen”

  De voorbereidingen voor de Zoute Grand Prix 2023 draaien nú al op volle toeren, maar dat betekent niet dat de broers Bourgoo voor de rest stilzitten. Tegen de zomer moet de Zoute Grand Prix Club de deuren openen langs de Sluisstraat in Knokke. Een exclusieve privéclub voor de partners van de Zoute Grand Prix. Het doel? Dé referentie worden voor automerken wereldwijd. “Als merken hun nieuwste model willen voorstellen, moet dat het hele jaar door in Knokke-Heist kunnen”, zegt Filip Bourgoo, die de ambitieuze plannen uit de doeken doet.