Krijgen we in België ook een rijbewijs met punten? Woordvoerder van Vias Stef Willems legt uit wat er weldra onvermijdelijk zal veranderen.
Volledig scherm
PREMIUM
Krijgen we in België ook een rijbewijs met punten? Woordvoerder van Vias Stef Willems legt uit wat er weldra onvermijdelijk zal veranderen. © Photo News

“Rijbewijs met punten wellicht in 2024 in België”: hoe werkt het? En zal het de verkeersveiligheid verhogen?

Na lang palaveren, en zowat als laatste in Europa, lijkt het rijbewijs met punten er ook bij ons te komen. “Nu kan iedereen overtredingen nog afkopen met een boete, maar zo leren chauffeurs niet uit hun fouten”, zegt Stef Willems van Vias in Dag Allemaal. “Wie de strafpunten aan elkaar rijgt, gaat wél nadenken over zijn rijgedrag.”

  1. STREAMINGTIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel
    TV

    STREAMING­TIPS. Van ‘Better Call Saul’ tot ‘House of the Dragon’: vijf spin-offs die beter zijn dan hun origineel

    Terwijl Netflix nog volop debatteert of het een vervolgseizoen wil op ‘That ‘90s Show’, de recente spin-off van ‘That ‘70s Show’, doken wij de archieven in op zoek naar spin-offs die wel een gezond en lang leven beschoren waren. Hoewel de geschiedenis al een paar keer heeft aangetoond dat spin-offs vaker inferieur zijn aan hun voorlopers (denk maar aan ‘The Mandalorian’-spin-off ‘The Book of Boba Fett’ of de ‘Friends’-spin-off ‘Joey’) hebben we er toch vijf gevonden die het succes van hun voorouder niet alleen evenaren, maar zowaar overtreffen. Een overzicht!