De Rimac Nevera is een elektrische wagen die over 2.000 Pk beschikt. Van 0 tot 100 kilometer per uur duurt plankgas amper 1,9 seconde. Wie de pedaal dan nog beneden durft te houden, tikt 300 km per uur aan na 9,3 seconden.
Volledig scherm
PREMIUM
De Rimac Nevera is een elektrische wagen die over 2.000 Pk beschikt. Van 0 tot 100 kilometer per uur duurt plankgas amper 1,9 seconde. Wie de pedaal dan nog beneden durft te houden, tikt 300 km per uur aan na 9,3 seconden. © Benny Proot

REPORTAGE. Onze journalist kroop achter het stuur van de snelste wagen ter wereld... en vroeg zich al snel af of dat wel zo'n goed idee was

De snelste auto ter wereld - de Rimac Nevera - is deze week in primeur te zien in ons land, op de Zoute Grand Prix. Met z’n 2.000 pk is de elektrische sportwagen op de eerste honderd meter zelfs straffer dan een Formule 1-auto. Onze reporter Steven Swinnen mocht één keer achter het stuur van een raket van 2 miljoen euro op vier wielen.

44 reacties

 • bart vansteenkiste

  2 maanden geleden
  leer eert eens met uw voeten op de grond staan voor u wil zweven en laat u niet opgaan in luxe voor de geest van de dwazen . wie al een auto moet kopen op een afbetaling is nog dommer dan dom in deze tijden , geld ook voor een huis. de goede tijden liggen al meer dan 25 jaar achter u , velen hebben de boot gemist en wat u gemist hebt komt niet meer terug , de betere tijden.
 • Sonny Pollaere

  2 maanden geleden
  Wat een zinloze wagen.
 • Bert Vandamme

  2 maanden geleden
  Wat ben je met een snelle auto als er overal trajectcontrole is...
 • greet van meulder

  2 maanden geleden
  Geen auto om op openbare wegen te rijden.
 • van den eeden maria

  2 maanden geleden
  Wat ik ook opmerk de elektrische wagens worden niet goedkoper. Maar de gewone benzine of dieselwagen begint gewoon steeds duurder te worden . Op die wijze klimmen deze wat prijs betreft naar een elektrische toe maar niet andersom.