Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Renault en Nissan redden hun huwelijk en zetten hun alliantie verder met gelijke participatie

Renault en Nissan blijven alliantiepartners, alleen zullen beide autobouwers voortaan op voet van gelijkheid staan. De tijd dat de Fransen het voor het zeggen hadden in Tokio is voorbij.

 1. “Wie handig is, kan zijn gewone fiets zelf ombouwen tot een elektrische”: fietsenmaker legt uit hoe je dat aanpakt en hoeveel dat dan kost
  PREMIUM

  “Wie handig is, kan zijn gewone fiets zelf ombouwen tot een elektri­sche”: fietsenma­ker legt uit hoe je dat aanpakt en hoeveel dat dan kost

  Misschien had je toch liever een elektrische fiets dan een ‘gewone’. Of je conditie is wat minder geworden en je kan wel wat ondersteuning van een batterij gebruiken. Geen probleem: je kunt van je eigen conventionele fiets zélf een elektrische maken. Maar zo’n klus vergt behoorlijk wat inzicht. En dus vroeg onze verslaggever, een man met twee linkerhanden, raad aan fietsenmaker Dirk Van Bever van D&S Bikes. “Je fiets tot in de puntjes laten ombouwen zal zo’n 800 euro kosten.”
 2. Ex-veldritkampioen bespreekt veel voorkomende fietsproblemen én oplossingen: “Zet je zadel goed en neem een busje schuim mee”
  PREMIUM

  Ex-veldritkam­pi­oen bespreekt veel voorkomen­de fietspro­ble­men én oplossin­gen: “Zet je zadel goed en neem een busje schuim mee”

  Nu de temperaturen eindelijk stijgen, is een ontspannende fietstocht een geweldige manier om je zaterdag- of zondagmiddag sportief in te vullen. Maar wat als je stalen ros het onderweg begeeft? We klopten aan bij niemand minder dan Klaas Vantornout. De ex-veldritkampioen leert je de kneepjes van het vak: bekijk hier hoe je snel een band vervangt of je ketting er weer op legt zonder je handen al te vuil te maken.