Je auto een beetje extra aandacht geven kan het leven ervan aanzienlijk verlengen.
Volledig scherm
Je auto een beetje extra aandacht geven kan het leven ervan aanzienlijk verlengen. © Getty Images

Rem niet op de motor en haal je voet van je koppeling: 20 eenvoudige inzichten waardoor je auto langer meegaat

Iedereen wil graag zo lang mogelijk genieten van zijn auto, zonder veel geld uit te geven aan onderhoud. Maar helaas lukt dat niet altijd. Deze twintig regels helpen je alvast op de goede weg. Wie ze minutieus volgt én een beetje geluk heeft, kan tot tientallen jaren extra genot hebben van z’n wagen.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Als elektrisch rijden een nachtmer­rie wordt: “Met mijn Tesla rijden kost geld, maar niet rijden ook”
  PREMIUM
  162

  Als elektrisch rijden een nachtmer­rie wordt: “Met mijn Tesla rijden kost geld, maar niet rijden ook”

  Alsmaar meer mensen kiezen voor een elektrische auto, en toch willen sommigen er nu al van af. De groene droom die ze voor ogen hadden, werd - in hun woorden - een nachtmerrie. “Ik had zoveel stress dat de dokter me een medicijn moest voorschrijven”, getuigen ze bij ons. Ook Jurgen (47) uit Sint-Martens-Latem wil nu al van zijn Tesla af en legt uit waar het voor hem foutloopt.
 1. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 3. Michel (47) heeft een Toyota Celica uit 1993, maar kan er de weg niet mee op: “Pas vanaf 2026 kan ik genieten van de oldtimerregeling”
  PREMIUM

  Michel (47) heeft een Toyota Celica uit 1993, maar kan er de weg niet mee op: “Pas vanaf 2026 kan ik genieten van de oldtimerre­ge­ling”

  Toen Michel Meeusen inmiddels 23 jaar geleden via-via hoorde dat er een speciale Toyota Celica uit 1993 te koop stond, aarzelde hij geen seconde. Hij had al wel dertig Toyota’s gehad, maar deze kon hij niet aan zich laten voorbijgaan. De auto was niet goedkoop, maar het is toch een goede investering gebleken. “Dit is één van zo’n 5.000 exemplaren uit een programma voor het wereldrallykampioenschap (WRC).”