Red Bull gaat eigen supersportwagen bouwen, er is alleen één probleem
Red Bull gaat 50 supersportwagens bouwen die ruim 5 miljoen euro per stuk moeten kosten. Er zit alleen één nadeeltje aan de auto: je mag er niet mee op de openbare weg.
Heb je altijd al je innerlijke Max Verstappen onderdrukt en wil je toch ongeveer weten wat hij voelt in zijn Formule 1-auto? Dan kun je binnenkort terecht bij de hightech-tak van Red Bulls F1-racegroep. Daar zijn de plannen onthuld voor een nieuwe, in Engeland te bouwen hypercar met twee zitplaatsen.
Het is de eerste Red Bull-auto die gemaakt is voor burgers in plaats van professionele F1-coureurs. Het bedrijf heeft nog geen afbeeldingen vrijgegeven van hoe het krachtige model eruit zal zien, maar heeft bevestigd dat de onderneming meer dan honderd nieuwe banen op zal leveren op de Red Bull Technology Campus van het bedrijf in Milton Keynes.
1110 pk sterke V8
De RB17 is voorzien van een meer dan 1100 pk sterke V8-hybridemotor. Daarmee accelereert de auto in ongeveer 3 seconden van 0-100 km/uur. De topsnelheid ligt ver boven de 300 km/uur. Algemeen wordt aangenomen dat Max Verstappen de testrijder zal zijn voor het nieuwe model.
Tekst gaat verder onder de afbeelding
Het Red Bull-team heeft al enige ervaring met het ontwikkelen van hypercars en speelde een cruciale rol bij het creëren van de 3,5 miljoen euro kostende Aston Martin Valkyrie, die oorspronkelijk de codenaam AM-RB 001 had om de samenwerking met de iconische Britse fabrikant van luxeauto’s mee aan te geven.
Adrian Newey
De ontwerper van het F1-team, Adrian Newey, speelde een sleutelrol bij het creëren van de high-performance Aston, en zal zijn expertise ook aanwenden voor de ontwikkeling van Red Bulls eigen hypercar. Hoewel je met de auto alleen op het circuit kunt rijden, is het in theorie mogelijk voor eigenaren om hun auto individueel te laten homologeren (vast laten stellen dat een voertuig of voertuigonderdeel voldoet aan alle Europese technische en administratieve eisen voor gebruik op de openbare weg, red.). De leveringen aan klanten met diepe zakken beginnen naar verwachting in 2025.
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM
Verkoop bakfietsen explodeert : wat moet je weten als je er een koopt? “Overtreding kan je boete tot 250 euro kosten”
-
Mijnenergie
Tijdens je vakantie thuis niets verbruiken, maar toch betalen: dit kan je eraan doen
Vertrek je binnenkort op vakantie en verbruik je geen energie? Dan lijkt een nulfactuur voor die periode het logische gevolg. Toch zal je in de praktijk ook stroom en aardgas betalen tegen de op dat moment geldende prijzen. Al valt daar wel iets aan te veranderen. Mijnenergie.be legt uit waarom je toch betaalt en hoe je daar een mouw aan past. -
3
REVIEW. De AirTag Fietsbel is een subtiele manier om je fiets gemakkelijk terug te vinden
Je kent het: je laat je fiets achter in de parking bij het station, maar bent daarna minutenlang op zoek in de zee van tweewielers. Of je wil zekerder zijn dat je je fiets kan terugvinden in geval van diefstal. De Apple AirTag is een tracker die daarbij kan helpen, maar daarom niet handig om subtiel te bevestigen aan je stalen ros. Het Nederlandse tagjefiets.nl heeft een mogelijke oplossing: ze ontwierpen een fietsbel die op maat gemaakt is om de AirTag te verstoppen. -
-
Mijntelco
Je telecom en energie-/bankzaken in één contract combineren: kom je dan voordeliger uit? Wij maakten de berekening
-
Spaargids.be
Deze ziekenfondsen betalen zelfs je zonnebril op sterkte terug
Heb je als volwassene een bril of lenzen op sterkte nodig? Vergeet dan niet om bij je ziekenfonds aan te kloppen, want dat betaalt een deel van je aankoop terug. Soms zelfs als het over een zonnebril op sterkte gaat. Spaargids.be bezorgt een overzicht van de actuele vergoedingen. -
Ziet u auto met groen zwaailicht rijden? Proefproject voor vrijwillige brandweerlieden van start
Verkeersinstituut Vias is in april gestart met een speciaal proefproject rond groene zwaailichten in personenwagens van vrijwillige brandweerlieden. Dankzij die ‘hoffelijkheidslichten’ moeten ze herkenbaar zijn voor andere weggebruikers wanneer ze onderweg zijn naar de kazerne voor een dringende interventie. -
Lifehack: in elke auto zit een flesopener, ook in de jouwe. Heb jij hem al gespot?