Onze motorjournalist Arno Jaspers testte de BMW K1600GT: “De ontnuchtering volgde wel bij het nakijken van de verbruikscijfers.”
Volledig scherm
PREMIUM
Onze motorjournalist Arno Jaspers testte de BMW K1600GT: “De ontnuchtering volgde wel bij het nakijken van de verbruikscijfers.” © Arno Jaspers/ Gregory Van Gansen - Photo News

PRIMEUR. Onze motorexpert test de BMW K1600GT: “Dit soort speelgoed voor octaanliefhebbers hoort bij de laatsten in zijn soort”

BMW’s K1600GT is één van de zwaarste toermotoren op de markt. Het gewicht, de power, de uitrusting… Je kan enkel in superlatieven praten. Maar intussen is het al elf jaar geleden dat de originele motor de titel ‘Bike of the Year’ won. BMW geeft de motor dan wel een facelift, maar onze motorexpert Arno Jaspers vraagt zich af of dit soort overkill in 2022 nog wel relevant is: “Een toermotor met een 1.600 cc zescilinder, die kan binnenkort in het rijtje naast V12 Formule 1-wagens met sigarettenreclame.”

 1. Gemiddelde Vlaming pendelt 22,9 kilometer naar het werk: dit kan je besparen als je voor de e-bike kiest
  HLN Shop

  Gemiddelde Vlaming pendelt 22,9 kilometer naar het werk: dit kan je besparen als je voor de e-bike kiest

  De gemiddelde Vlaming woont 22,9 kilometer van zijn werkplek, dat blijkt uit het Mobiliteitsrapport van Jobat. De auto blijft het populairste vervoermiddel om die afstand te overbruggen, hoewel je die kilometers ook perfect met een elektrische fiets kan bedwingen. Hoeveel centen spaar je uit als je met een e-bike naar het werk gaat? En welke gezondheidsvoordelen biedt het nog? HLN Shop gaat er dieper op in.
 2. Leveringen van elektrische Toyota bZ4X voor onbepaalde tijd uitgesteld: wat als je er een hebt besteld?
  PREMIUM

  Leveringen van elektri­sche Toyota bZ4X voor onbepaalde tijd uitgesteld: wat als je er een hebt besteld?

  Begin zomer lanceerde Toyota de bZ4X, eerste elektrische auto van het merk. Een model waar al lang en met hoge verwachtingen naar werd uitgekeken. Ondertussen zijn we bijna oktober en rijdt de bZ4X nog altijd niet rond. De levering van bestelde exemplaren is voor onbepaalde tijd uitgesteld. “Klanten die een bZ4X besteld hebben, kunnen aanspraak maken op een vervangwagen”, laat Toyota weten. Maar wat is er precies aan de hand met de eerste EV van Toyota? Onze autospecialisten trokken op onderzoek.