Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn toont de nieuwe Polestar 3.
Volledig scherm
Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn toont de nieuwe Polestar 3. © rv

Polestar presenteert nieuwe elektrische SUV met een vanafprijs van 75.000 euro: wat heeft de Polestar 3 allemaal te bieden?

Polestar, het Zweeds-Chinese dochtermerk van Volvo en Geely heeft een nieuw model klaar. De eerste SUV van het merk. Daarmee wil het merk zijn positie als premium EV-merk bestendigen. Nuja, klaar… de productie start halverwege volgend jaar en de eerste leveringen zijn in kwartaal vier voorzien.

 1. Zo exclusief wordt Zoute Grand Prix Club in Knokke: “Vrije toegang voor het publiek zal er niet zijn. Enkel op uitnodiging kom je binnen”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Zo exclusief wordt Zoute Grand Prix Club in Knokke: “Vrije toegang voor het publiek zal er niet zijn. Enkel op uitnodi­ging kom je binnen”

  De voorbereidingen voor de Zoute Grand Prix 2023 draaien nú al op volle toeren, maar dat betekent niet dat de broers Bourgoo voor de rest stilzitten. Tegen de zomer moet de Zoute Grand Prix Club de deuren openen langs de Sluisstraat in Knokke. Een exclusieve privéclub voor de partners van de Zoute Grand Prix. Het doel? Dé referentie worden voor automerken wereldwijd. “Als merken hun nieuwste model willen voorstellen, moet dat het hele jaar door in Knokke-Heist kunnen”, zegt Filip Bourgoo, die de ambitieuze plannen uit de doeken doet.
 2. Opladen met zonnepanelen en die stroom gebruiken in de daluren: “Vanaf nu kan je jouw elektrische auto als thuisbatterij gebruiken”
  PREMIUM

  Opladen met zonnepane­len en die stroom gebruiken in de daluren: “Vanaf nu kan je jouw elektri­sche auto als thuisbatte­rij gebruiken”

  Eindelijk is de eerste laadpaal gehomologeerd waarmee een particulier zijn elektrische wagen als extra krachtige thuisbatterij kan gebruiken. Zo kan je niet alleen zonnepanelen optimaal inzetten, maar ook stroom op het werk opladen en thuis verbruiken, mits je baas dat toelaat en je over de juiste technologie beschikt. Aan Tim Briers van Watt’s Next, dat zo’n laadpalen installeert, vragen we hoe dat werkt en hoeveel het kost. “Met 5.000 Watt kan je al wel een en ander van elektriciteit voorzien, doorgaans is dat zelfs voldoende voor een gemiddeld gezin.”